Planter og tapas

Etter måned etter måned med kulde, gråvær (litt sol), snø, is, mer snø og enda mer snø, så må det være innafor å lengte bittelitt, eller ganske mye, etter vår nå. Mars skal jo liksom være en vårmåned, men når det snør på tvers utenfor og gradestokken er på minus, så minner det dessverre ikke så mye om vår.

Men er det ikke vår ute så får man lage vår inne. Så, i dag, på kvinnedagen, har vi kjøpt frø og jord og plantet karse, tomat og bønner i krukker her i vinduskarmen. Karsen er gøy fordi den spirer og blir klar etter bare noen uker, så kan man ha fersk karse på gulosten til frokost. Det samme gjelder basilikum som jeg også har lyst til å plante.

Tomater og bønner, sammen med fler andre grønnsaker og krydder som bla annet ruccola, chili, paprika og dill er fine å plante inne allerede nå. Tomater som vi plantet kan bli ferdig i månedsskiftet juli/august.

Vi kjøpte både frø og jord på Plantasjen. For å gjøre det hele til en liten kosestund, kombinerte vi planting med en ost og skinke tallerken og et godt glass rødvin. Det skal jo ikke så mye til, før en torsdagskveld blir litt mer festlig. Og så er det tross alt kvinnedagen så da passer det fint å kose seg litt ekstra.

Skinken og osten er fra Gutta på Haugen, og akkurat som Plantasjen er gode på planter er det vel få som er bedre på ost og skinke en Gutta.

Siden vinen vi hadde hjemme er fra Spania valgte vi både ost og skinke og fra Spania. Osten Payayao er insmørt med ibericofett og timian! Vinen Grupo Garnacha Alto Albreche bærer preg av sødme, urter og et lett floralt preg som passet perfekt til tapas, og spesielt egnet til dagens anledning, sett til sitt urte- og floral preg 🙂 Det er en nyhet på Vinmonopolet og anbefales virkelig.

Jeg kan liksom tenke meg at de i Spania gjerne spiser ost og drikker vin mens de planter frukt og grønnsaker. Og det er ingen dum kombinasjon, det ga i alle fall mersmak. Neste gang blir det forhåpentligvis ute i bakgården i våre fine blomsterkasser 🙂

 

 

Leave a Reply