Pølseaften før roadtrip til København

I morgen setter vi kurs mot København, familiehygge, og roadtrip med mamma rett og slett. Bötte skal få være med halve veien, til Onsala – hvor hun skal få kose seg gjennom helgen. 

Dagen før man skal reise bort, enten det er helg eller noen ukedager pleier vi alltid å forsøke lage en middag av det som er i kjøleskapet så det ikke blir matrester som må kastes eller blir dårlig mens man er borte- for det er det værste jeg vet. 

En pakke pølser, en tomat, avokado, noen halve artisjokkhjerter, basilikum og grønnkål omgjort til pesto- det ble intet mindre enn en suveren kosekveld, sammen med noen rundstykker. 

Grønnkålpesto er veldig fint å lage om man vil prøve andre varianter av grønnkål enn å ha det i salat. Så godt og fresht, og passer både til middag og til sandwich. 

Ingredienser til 2 pers 

4 store pølser – anbefaler Ask gård

1 stor tomat 

1 avokado 

Rundstykker 

1/2 boks artisjokkhjerter 

Basilikumblader 

1/3 pakke grønnkål 

Parmesanost (ca 50 gram)

1 neve valnøtter 

1 dl olivenolje 

1 hvitløksfedd 

Tilberedning 

Bland grønnkål, biter av parmesanost, valnøtter, hvitløksfedd, en liten klype salt og olivenolje i en stavmikser. Om du vil ha pestoen mer flytende kan du oppi litt ekstra olje, og motsatt. Tørrere pesto = mindre olje. Ha pestoen i en skål.

Legg pølsene på grillen. Kutt tomat og avokado i skiver og legg de på en stor fjøl sammen med en skål med grønnkålpesto, og en skål med artisjokkhjerter. Pynt med noen basilikumblader og legg de ferdig grillede pølsene på fjøla til slutt. Rundstykkene varmes i ovn, vi hadde rundstykker fra Kolonihagen. 

                       Det er faktisk en veldig koselig og sosial måte å spise på, med et stort fat i midten. God torsdagskveld 🙂

Leave a Reply