Pølsefest på hytta

_DF15936

I fjor vår foreslo Filip at vi skulle dra til Bygdøy å grille pølser.  Jeg syntes det hørtes veldig koselig ut, bortsett fra at jeg ikke var så veldig glad i pølser. Iblant bestemmer man seg for hva man liker og ikke liker utifra en situasjon eller en tidligere følelse. Og så blir det liksom sånn. Det interessante er at det sjelden stemmer. Såklart det er visse ting man faktisk ikke liker, men ofte kan ting man tror man ikke liker, vise seg kun å handle om tanker, ikke om den egentlige smaken. Sånn hadde jeg det litt med pølser. Jeg syntes det var kjedelig og uinteressant og tenkte derfor jeg ikke likte det. Men etter å være sammen med en salami- og korv (pølse på svensk)spesialist, har jeg fått lære at pølser er svært mye mer enn en kokt wiener med ketchup og sennep. I Gøteborg for eksempel har de en korvkiosk som heter “Gourmet korv”. Der serveres de lekreste pølser du kan tenke deg. Lammepølse med parmesan i hjemmelaget pølsebrød for eksempel. Den fikk jeg smake første gang jeg var i Gøteborg. 

Tilbake til Bygdøy og våren ifjor. Vi dro dit og grillet pølser. Jeg er nemlig svært imot å si nei til fine forslag. I min bok skal man alltid si ja om kjæresten foreslår noe koselig. Så vi kjøpte masse deilig tilbehør og grillet pølser mens vi kikket utover det litt ville, stormfulle vår-vannet. Det var en av de beste matopplevelsene jeg har hatt ute i det fri.  

_DF15864_DF15882

Når vi hørte at Gutta på Haugen hadde fått inn økologiske pølser fra Ask gård, de samme som laget kjøttdeigen til hamburgerinnlegget vi la ut, dro vi innom dem på vei ned til hytta og kjøpte med oss en haug med deilige pølser, en stor parmesanost og tykke potet lomper. Alt fra Gutta på Haugen. I en fiskehandel i Tønsberg handlet vi reker, og siste stopp var tomater til ketchup, litt urter og pølsebrød. 

Så kunne pølsefesten begynne. Rekesalat på pølse er skikkelig godt, vår hjemmelagede skagenrøre passer perfekt. Bare ta ut rogn om du ikke ønsker det. Orker du ikke lage selv kan du såklart kjøpe, men det er ikke vanskelig. Oppskrift på hjemmelaget ketchup får du her. 

_DF15964 _DF15970

Så, til en pølsefest i vår og Guttas ånd, trenger du: 

Økologiske pølser fra Ask gård (fra Gutta på Haugen) 

Lomper eller pølsebrød. Vi hadde begge deler. 

Sennep 

Ketchup 

Parmesanost 

Avokado

Olivenolje 

Salt

Rekesalat 

Rødløk 

Dill 

_DF15925

Sånn gjør du: 

Lag først ketchup. Den skal småkoke i en time og så avkjøles. Sett på grillen. Så lager du rekesalat. Ha det i en skål og la det stå kjølig til resten er klart. Kutt rødløk i skiver og ha i en annen skål. Skjær en moden avokado i skiver, hell over litt sitron, salt og olivenolje og ha i en tredje skål. Riv parmesanost og ha i en fjerde skål. Kutt opp litt dill. Grill pølsene til de er godt gjennomstekt (de er ikke kokt på forhånd). Sett alt tilbehør inklusive sennep og ketchup på bordet, sammen med lomper og brød. 

Da er det bare å lage din favoritt kombinasjon og hugge inn. Vi var seks stykker som slukte hver bit og var helt enige om at det ikke blir særlig mye bedre en dette 🙂

I samarbeid med Gutta på Haugen 

Leave a Reply