Potetfries med rosmarin og parmesan

Jeg synes egentlig poteten burde få mer oppmerksomhet. Den har kanskje et litt ufortjent, eller kjedelig rykte, og noe som ikke er så moderne å spise i dag. Men – det ligger noe i ordtaket at “poteten kan brukes til alt”. Potet er svært mye mer enn det de fattige hadde råd til i gamle dager og det man alltid fikk servert litt overkokt til kjøtt eller fisk som barn. 

Personlig ble det ikke så mye kokte poteter i oppveksten da det gikk mer i wok og pasta hjemme hos oss, så jeg syntes faktisk kokte poteter var eksotisk, og sykt godt- most ned i saus eller eggesmør på søndagsmiddag hos Momo og Beste. 

French fries er noe de fleste elsker i kombinasjon med en god biff eller en saftig burger. Og akkurat som med søtpoteten som vi har laget en frie variant av, har vi en rett med ovnsbakte potetbåter som er sinnsykt god, enten til grillmat om sommeren- eller til en klassisk biff med bearnaise. Eller sammen med laks og salat som vi skal spise i kveld. 

Så, i dag slår vi et slag for poteten, og ønsker alle en god helg fra oss. 

Ingredienser til 4 personer 

1 pose små poteter med lyst, spisbart skall 

2 hele hvitløk 

1 – 2 never frisk rosmarin 

Olivenolje

En bit parmesanost 

Flaksalt 

Tilberedning 

Sett ovnen på 225 grader. Skrell potetene, skjær vekk eventuelle flekker og kutt hver potet i fire båter. Legg et bakepapir på en stekeplate. Fyll hele platen med potetbåter og la skallet vende ned mot bunnen. Legg hvitløksfedd med skall rundt omkring på stekeplaten. Hell en god klunk olivenolje over alle potetene, oppkuttet rosmarin og flaksalt. 

La stekeplaten med potet steke, litt over midten i ovnen, ca 45 minutter, til båtene er gyldne og sprø på toppen. 

Ta ut brettet, strø over raspet parmesanost og server sammen med ønsket middag 🙂

Leave a Reply