Regnfylt dag i vårt nye hjem.

_DF15001

Ordet hjem er et interessant ord. Det er stedet vi betrakter som hjem. Landet vårt, byen vår, huset vårt, familien vår. Altså et ord med mye tyngde. Samtidig sier vi hjem om hotellrommet vi skal bo på to netter i en storby, hytta vi har leid om sommeren på en fremmed øy i Danmark, eller leiligheten vi har leid for en kort periode. Hjem er altså både der vi virkelig føler vi hører hjemme, og der vi i øyeblikket bor.

_DF15170_DF14878_DF15252_DF15218

Hjem for oss er leiligheten vår på Løkka. Selv om jeg alltid vil si hjem om Mammas hus på Ullevål og Filip om barndomshjemmet sitt i Sverige. Vi har satt igang jakten på et nytt hjem, et sted vi skal eie sammen. I mellomtiden har vi funnet et midlertidig hjem der vi trives utrolig godt nå på sommerhalvåret; nemlig Veierland. Der vi har sommerhus. Her bor vi nå, og her skal vi bo mye i sommer, i alle fall. Vi har en magisk ovn her på hytta. Den har stått her siden 1987 og baker verdens beste brød og boller. Og lite slår hjembakte boller når regnet trommer på ruta. Her får du oppskriften, på våre enkle og supergode “hytteboller” 

Du trenger: 

850 gram hvetemel 

150 gram sukker 

100 gram smør 

4 1/2 dl lunkent vann eller melk. Vi brukte halvparten av hver 

2 ts kardemomme

1 pakke tørrgjær 

Mandelflak 

1 egg

1 ss brunt sukker 

Sånn gjør du: 

Bland alt det tørre i en bakebolle, men spar litt av melet til utbakingen. Smelt smør, og tilsett vann/melk. La smør og melkeblandingen avkjøle til romtemperatur før du blander det i det tørre. Elt alt godt sammen og la heve på et lunt sted til deigen er dobbelt størrelse. Ca 1 time. Sett ovnen på 200 grader. Ta deigen ut på en bakeflate, og form 12 boller. Legg de på en stekeplate og la de heve under et klede i ca 15 minutter. Pensle så bollene med egg, strø over mandelflak og brunt sukker og stek i ovnen i ca 15-20 minutter til bollene er gyldne og fine.

 _DF15028 _DF15097_DF15150

Det er lett å falle til ro på en vakker bilfri øy med havet som utsikt. På solfylte dager er det idyllisk og “enkelt”, mens de regntunge og stormfulle dagene gir litt krydder til et ellers sløvt sommermodus. Jeg elsker begge deler. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply