Ricotta in my heart

_DSC6021

Jeg tror første gangen jeg hørte om Ricotta var for 10 år siden da jeg studerte i NY og en italiensk venninne bestilte en salat med “a side of ricotta”. Jeg syns bare den så rar ut og var litt smakløs. Så gikk det mange år, men det var igjen NY som åpnet øynene mine for ricotta. Denne gangen bare på en mye bedre måte. Det var favoritt coctailbaren min i Williamsburg, “Hotel Delmano”, som hadde ricotta med olivenolje og små toast som en egen liten snack du kunne bestille. Det er ingen overdrivelse å si det er noe av det beste jeg har smakt, og jeg elsker det fremdeles.På en annen av mine topp 3 restauranter i Williamsburg, “5 leaves”,  serverer de en diger skål med ricotta og tørkede fiken sammen med et frukt og nøttebrød som en forrett. Venninnen min Mona og jeg dro hit hver gang vi følte vi fortjente det, drakk vin og spiste ricotta.

Jeg har etter det laget min egen variant, og alle jeg serverer det til elsker det. Nå deler jeg den med dere. Den er enkelt å lage, og en helt topp rett å servere, som for snacks før en middag, eller sammen med masse små mat. På toppen av det hele er det ingen dyr ost å få tak i. De har den i noen matvare butikker, som meny, også har de den i de fleste grønnsaksbutikker.

_DSC6056

Du trenger:

1 pakke ricotta ost 

Valnøtter 

Rosmarin

Olivenolje

Havsalt

Flytende honning

Frukt og nøttebrød

Sånn gjør du: 

Ha ricottaen i en skål. Hell over litt olivenolje, honning, havsalt, rosmarin blader og oppkuttede valnøtter. Server med toasted frukt og nøttebrød!

 

1 comment

  1. Hvor får du kjøpt det brødet? Hvor mye er det av hver ingrediensene?

Leave a Reply