Rødbetesalat og landhandel

_DSC6979

Jeg er ikke spesielt stor fan av pure rawfood. Det blir fort litt for voldsomt og anstrengt for min smak. Men det betyr ikke at ikke rå ingredienser er godt – de skal bare helst mikses med litt annet for min smaks skyld. Som jeg har skrevet tidligere er rødbeter en veldig deilig rotfrukt som kan brukes til mye, og i mange forskjellige retter. Da vi handlet på gårds butikken her forleden dag kjøpte jeg 3 ulike slag beter. Den lys røde så helt fantastisk ut inni, med sirkler av hvitt og rødt! Jeg fikk lyst til å lage en ny variant av en rødbete salat.

Tidligere i dag stakk vi innom en annen koselig liten landhandel som ligger i nærheten av her vi bor. Der selger de alt fra møbler og interiør, til matvarer som ost og pølser. Føltes virkelig som å være tilbake i gamledager inne i den landhandelen. De spiser mye gode pølser i Sverige; det åpnet seg faktisk en helt ny “pølse verden” for meg etter at jeg møtte Filip. Så vi kjøpte litt “korv” som det heter her, og litt ost, og så slang vi sammen denne smakfulle salaten som jeg absolutt vil anbefale. Frisk og god, kan brukes både som en siderett eller en lunsj.

_DSC6944 _DSC6958

Du trenger:

2 store rødbeter i ulike farger 

1 buffalo mozzarella ost 

1 avokado 

valnøtter 

1 eple 

sitron, olivenolje og balsamico sirup

brød og pølse ved siden av om man ønsker.

_DSC6920

Skrell og skjær rødbeter, avokado og eple i skiver, og legg lagvis på fat.  Riv over buffalo mozarella og røstede valnøtter. Dryss på olivenolje, sitron og litt balsamico sirup og server med korv og brød.

_DSC6930 copy _DSC7015

2 comments

  1. så nydelige bilder og salat og alt!! men hvor er dere i Sverige?? jeg elsker Sverige!!

    1. Hei Nina. Takk =) Vi er i Gøteborg området, men stedet vi besøkte på bilden heter Onsala, der Filip er oppvokst. Vi elsker og Sverige! Klem fra oss 🙂

Leave a Reply