Romanosalat med egg, parmesanost, grønne epler og rømmedressing

Her i heimen har det vært en hektisk uke, mange brikker som skulle falle på på plass. Og tirsdag formiddag ble uvissheter til realiteter- hvilket føltes veldig deilig, oversiktlig og lettende. 

Det er noe med det å gå rundt å vente på ting- beskjeder som skal komme eller valg som skal tas i et større format en dagens middag. Man får liksom ingen riktig ro i kroppen, før ting er avklart. Når ting derimot er avklart kan man endelig legge merke til sola som skinner og knoppene som begynner å springe ut på trærne. 

For nå er det offisielt vår. Vi feiret våren, babyscan og solgt leilighet med en lunsj på et av våre yndlingssteder. Der ble jeg inspirert til denne nydelige salaten, som jeg kjenner jeg kommer til å lage mye utover våren og sommeren. Den metter, den smaker sykt godt- og den er full av deilige knaskende krispe smaker. Jeg brukte faktisk det jeg hadde i kjøleskapet- med litt inspirasjonen fra tirsdagens lunsj i hodet. Og det ble altså til dette 🙂

Ingredienser 2 pers 

1/2 romanosalathode 

3 egg 

Gresshoppe spirer 

1 grønt eple 

4 kokte poteter 

2 ss rømme 

Parmesanost 

2 never Solsikkefrø

Olivenolje 

Hvitvinseddik 

Salt 

Pepper 

Godt brød og smør 

Tilberedning 

Hvis du har kokte poteter liggende kan du bruke dem, hvis ikke koker og skreller du fire middels store poteter. De ferdig kokte potetene kuttes i mindre biter og legges på en bit aluminiumfolie på en stekeplate. Hell over litt olivenolje og stek potetene øverst i ovnen på 250 grader i ca 10 minutter. 

Kok eggene i kokende vann i nøyaktig 7 minutter. Da blir eggene helt perfekt middels kokt etter min smak. Hviten er hard og gulen litt mykere. 

Men eggene koker og potetene steker kutter du romanosalaten i grove biter. Det samme med eplet, bevar skallet og la bitene være ganske store. 

Solsikkefrøene ristes lett i en tørr panne så de blir gyldne. Når potetene er ferdige legger du de nederst på et stort fat eller en halvdyp salatbolle. Ha rømmen over potetene. Legg deretter på epler og romanosalat. Kutt eggene i halve båter og ha over salaten. Dryss over olivenolje og litt hvitvinseddik. Ha til slutt solsikkefrø, spirer og raspet parmesanost på salaten, du kan ta så mye parmesan du ønsker- jeg rasper en god del, ca 2 never. 

Server salaten med ferskt brød, surdeig om du vil og godt smør.

Leave a Reply