Romantisk ravioli

DSC02901

Jeg elsker pasta. Kanskje nesten mer en noe annet. Når det gjelder mat, altså. Det er både vanvittig godt, og det er som jeg har snakket om tidligere den perfekte hverdagsmaten, samtidig som det er romantisk. Og den kombinasjonen er jo uslåelig. Alle våre første møter over en middag, bestod av pasta. Og fremdeles er det ofte det vi lager, om vi skal kose oss hjemme og dele en flaske vin. Det er koselig å lage pasta sammen, og det er koselig å spise det sammen. Og det er, vil jeg påstå, også det aller beste å spise om du er alene.  Deilige penne med sterk tomatsaus, linguine med skjell, spaghetti bolognese. Og ravioli. Ravioli er kanskje aller høyest på lista mi. Det vinner såvidt over hjemmelaget gnocchi. Hos Franks, min stam restaurant i New York hvor jeg også endte opp med å bo i sjuende etasje over restauranten, hadde de ukas ravioli.  Det var den første restauranten jeg ble introdusert til i New York, og den restauranten jeg fremdeles den dag i dag ville valgt over alle andre italienske restauranter. Jeg spiste Franks ravioli hver uke. Enten alene i baren, sammen med venner etter skolen, eller med Mamma, når hun var på besøk hos meg. Det var ravioli med gresskar, det var ravioli med sopp, og det var ravioli med spinat og ricotta, i tomatsaus. Blant annet. Å få den rykende varme tallerkenen med de store pastaputene, sette kniven og gaffelen i en pute, skjære den i to og se fyllet på innsiden renne litt ut før den gikk inn i munnen.

DSC02847

DSC02854

I dag har vi laget hjemmelaget ravioli. Fyllt med sopp og ricotta, og med en saus av smør og salvie. Det ER faktisk ikke vanskelig å lage pasta selv. Det eneste det krever er litt tålmodighet, og lyst. Utover det vil jeg påstå at alle kan få det til. Lag det til noen du er glad i, og jeg vil love deg at det blir en suksess. I alle fall hvis du også serverer deg selv eller gjestene dine et glass av din favoritt vin 😉

DSC02890

Du trenger

Til pastaen:

2 kopper mel, (jeg bruker et mel som er spesialberegnet på pasta)

3 egg

Til sausen:

1 pose brune champignon

1 kopp ricottaost

Parmesan ost

1 liten bunt bladpersille

2 fedd hvitløk

Olivenolje

Salt

8 blader salvie

100 gram smør

Sitron

Salat

DSC02946

Sånn gjør du:

Begynn med å lage deigen. Ha to kopper mel i en bolle, eller ha det i en haug rett på en benkeplate. Knekk de tre eggene oppi melet. Kna eggene inn i deigen, jeg brukte først en sleiv, og deretter hendene. Tilsett mer mel om det trengs, deigen skal ikke være klissete, du skal kunne jobbe med den med hendene. Når deigen slipper fra platen eller bollen og du har knadd den i ca 1-2 minutter legger du den i plast og lar den hvile i kjøleskapet i minimum 15 minutter, og opp til to timer.

Mens deigen hviler lager du fyllet. Kutt champignon i biter og stek den i pannen sammen med oppkuttet hvitløk, og olje. Ha sopp blandingen i en stavmikser og tilsett bladpersille, ricotta ost, og 2 store terninger parmesanost. Mos til fyllet har blitt til puré. Smak deretter til med salt og pepper.

Når deigen er ferdig tar du den ut og kjevler den ut på en melet benkeplate. Kjevle så tynt som mulig, og pass på at deigen slipper platen, ved at du vender den og fortsetter å kjevle på andre siden. Pass også på å ha nok mel under deigen. Når deigen er blitt tynn og avlang kutter du den i to. Legg en teskje fyll bortover den ene deig siden. Pass på at det er litt rom imellom hver klatt med fyll, nok til at deigen kan klistres sammen når du kutter den opp. Legg den andre delen av deigen over, som et lokk. Skjær deretter ut ruter av deigen, først på langs og så på tvers. slik at hver klump du har kuttet har en klatt med fyll i midten, og en bit deig på alle fire sider. Bruk fingrene og dytt deigen igjen på sidene. Nå er raviolien klar til å kokes. La de koke i saltet vann i ca 4-5 minutter. Når de koker kan du lage sausen, den er superenkel og ekstremt smakfull. Smelt smøret i en panne, og la det bli brunt, men ikke brent. Når smøret er brunet har du i oppkuttet salvie. Vend raviolien inn i smøret, ha en god håndfull raspet parmesanost over, og server med en enkel grønn salat, og en god flaske vin, rød eller hvit.

DSC02947

Håper det blir en smakfull og fin kveld!

 

 

Leave a Reply