Rundstykker med gulrot

Det er fint å bake på søndager. I vårt liv med bloggen kan vi i prinsippet like gjerne bake en tirsdag, og iblant gjør vi også det- men helst baker jeg på søndager hvis jeg først skal begi meg inn i bakeverden. 

Jeg er veldig glad i å være hjemme hos mamma, hun bor i barndomshjemmet mitt på Ullevål i Oslo og siden jeg har bodd der største delen av livet vil jeg nok alltid føle det som å komme hjem. I dag satt jeg med bestevenninnen min som vokste opp vegg i vegg på bakeriet der vi begge begynte å lørdagsjobbe som 14 åringer. Deretter rusla jeg hjem til mamma og satte over en brøddeig. Jeg bestemte meg for å bake rundstykker med rugmel, frø og gulrot i. 

Venninnen min Donna som er svært god til å bake laget alltid deilige “rolls”, (rundstykker) som hun frø ned – så var det bare å ta fram og varme opp enten hun hadde folk på lunsj eller til middag. Vips får du ferske rundstykker på noen minutter. 

Mamma og jeg gikk en tur og drakk kakao mens rundstykkene hevet og stekte. Det er en fin måte å bake på- å gjøre andre hyggeligheter innimellom, siden det tar noen timer fra du setter igang til der ferdige. 

Vi spiste rundstykkene i kveld ved siden av en god salat og et stykke kjøtt. De er selvfølgelig også supre som frokost rundstykker med ost eller skinke på. 

Ingredienser

4 dl sammalt rugmel 

4 dl hvetemel 

1 pakke tørrgjær (50 gram) 

1 klype salt 

2 dl solsikkekjerner

1 dl linfrø 

4 dl lunkent vann (37 grader) 

1 klunk olivenolje 

2 store gulrøtter

 Tilberedning 

Bland mel, frø, salt og tørrgjær i en bolle. Bland sammen. Skrell og rasp gulrøttene og ha oppi melet. Varm vannet til 37 grader. Bland i olivenolje og hell det deretter i deigen, litt av gangen mens du rører det inn i melblandingen. Om deigen blir for klissete tilsetter du litt hvetemel, men den skal ikke være for tørr når den hever. Dekk til deigen og la den heve i ca 45 minutter på et lunt sted. Ta deigen ut av bollen, kna den lett og form deretter runde boller. Jeg fikk 12 stk. Sett ovnen på 200 grader og la rundstykkene etterheve ca 30 minutter oppå ovnen. Stekes så i ca 30 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist, og server 🙂

6 comments

 1. De så innmari gode ut! Penslet du rundstykkene med vann for sprø skorpe?

  1. De er topp! Neida de er ikke penslet, de er sprø og gode som de er =)

 2. Har laget disse i dag, fantastisk gode! ❤️

  1. Herlig Oda! 🙂

 3. Kjempegode ! Takk for god oppskrift og inspirerende blogg 🙂

  Trine

  1. Tusen takk Trine 🙂

Leave a Reply