Salat med bakt paprikapesto

Vi må alle tenke mer på miljøet enn vi gjør, og hjelpe til med små tak – som faktisk ikke blir så små om alle gjør det. Elektrisk bil istedenfor bensin, kildesortering, mindre kjøtt og mindre fly.

Å spise kjøtt, og å fly er vel noe av de største miljøbelastningene blant folket, og noe vi alle burde tenke over og redusere.

Jeg mener ikke at alle skal bli vegetarianere, overhode. Jeg tror bare at hvis alle hadde kuttet ned på kjøttmengden i sin husholding, og blitt flinkere til å spise kjøtt som kommer fra ordentlige steder så hadde det hjulpet enormt.

I vår familie koser vi oss med både pølse, skinke og lam, men alt er (som regel) økologisk og kortreist. Og så har vi mange vegetarmiddager. Det er egentlig ingenting vi har måttet justere på, for min del er det å lage kjøttfrie middager like naturlig som å lage kjøttholdige middager.

Pasta, supper og salater, som vi spiser mye av inneholder sjeldent kjøtt. I blant har vi skinke ved siden av – så man får en smak uten at det er en hovedingrediens 🙂

I dag har vi laget en fyldig og digg salat med en paprikapesto i fokus – en ting jeg lenge har villet prøve meg på og dette ble dagen.

I salaten (til to personer) hadde vi

1 del krispsalat, 1 del ruccola og 1 del feldsalat

1 boks hvite bønner, stekt noen minutter i panne med et oppkuttet fedd hvitløk, og olivenolje

Små modne klasetomater

Sorte kalamataoliven uten sten

Bladpersille

1 mozzarella ost

1 pakke brokkolini, lettkokt

God olivenolje og balsamicosirup som dressing

Bakt paprikapesto

3 røde paprika, ca 50 gram parmesanost, 1 neve pinjekjerner, 1/2 fedd hvitløk, salt og 2 ss olivenolje.

Først baker du paprika. Sett ovnen på 250 grader. Når ovnen er varm legger du paprika på et bakepapir og så skal de steke til hele paprikaen er myk og skallet får sorte flekker. Etter det lar du de avkjøles før du drar av skallet som er sort, og skraper ut frøene.

Ha de avkjølte, bakte paprikaene i en stavmikser sammen med resten av ingrediensene og miks til en fin pure. Det gjør ingenting om den er litt små klumpete. Smak til med evnt mer salt, eller olje.

Bland alle ingrediensene til salaten foruten paprikapesto, og legg på tallerkner. Ha på en klatt med paprikapesto på hver porsjon og spis med godt brød, olivenolje eller hummus til.

Leave a Reply