Salat med grillede grønnsaker

Så var vi nesten midtveis i måneden der de fleste nordmenn spiser i overkant mye medisterkaker, ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, rakfisk og alle mulige andre godsaker jula har å by på. 

Selv elsker jeg alt det nevnt ovenfor, men jeg liker også å spise mat som ikke har noe med julen å gjøre, selvom det er førjul. Det er alt dette med balanse ikke sant, julemat – men ikke så mye at man er lei før jula er her. Bytter man derimot litt på, med noen grønne middager innimellom og så får man kanskje ennå mer lyst på julebord dagen etter.

Denne salaten er full av grønne godsaker, med hummus ved siden av. 

Først kuttet jeg en hel squash en hel gul paprika, og litt grønnkål i skiver og biter. La grønnkålen underst på en stekeplate dekket med bakepapir. Ovnen på 250 grader, nesten grill. Over squash, paprika og grønnkål la jeg oliven og cherrytomater. Så helte jeg på godt med olivenolje, chiliflak og havsalt.

Grønnsaksblandingen er ferdig når grønnsakene ser bakte ut, uten å bli overkokt eller svidd.

Mens grønnsakene baker i ovnen laget jeg fetaost krem ved å blande oppkuttet basilikum og sort pepper inn i fetaost, sammen med olivenolje. 

Så er det hummus. Det kjøper vi ofte på de små enkeltstående grønnsaksbutikkene, men i dag laget jeg den selv, veldig enkelt. Hadde en boks kikerter i en stavmikser sammen med et fedd hvitløk, en skvett sitronsaft og litt olivenolje. Smakte til med salt og paprika krydder over. 

Når grønnsaksblandingen var ferdig la jeg den oppå litt frisk grønn salat, og toppet med fetaost kremen. Server med brødpinner og hummus 🙂 


Leave a Reply