Salat med grillet ananas og fetaost

I morgen flytter vi. Etter syv år er det farvel til Grunerløkka for min del. Og de siste to årene har det vært hjemmet til både Filip, meg selv og Bötte. Nå gleder vi oss sinnsykt til å komme på plass i vårt nye hjem på Lindern. Så da vi kom fra påskeferie og hytta i går var det bare å brette opp armene og begynne å pakke. Vi har holdt på i hele går og i hele dag, og det kanskje deiligste med selve flyttingen- som de fleste ikke er så begeistret over, er at du får en sinnsykt oversikt over alt du har liggende. Du vet de boksene i kjelleren man ikke orker å gå igjennom. Klærne fra i forfjor sommer som man tenkte man kanskje ville bruke en gang men som bare ligger å tar plass. Møblene man ikke orker å selge videre som man arvet eller fant på loppis men som aldri har passet inn i hjemmet ditt.

Nå skal det sies at vi ikke har så mange ting, antagelig mindre enn de fleste. Jeg har reist mye, og flyttet på meg selvom dette har vært basen. Det samme har Filip, inntil vi møttes. Og så er ingen av oss så glad i å ha altfor mange ting rundt oss, eller i heimen, jeg tror det handler om at det fort føles rotete på innsiden om man har masse ting man ikke har oversikt over 🙂 

Men, det er uansett en del som skal gjøres og i tillegg skal kjøleskapet tømmes. Og da jeg kikket inn der tidligere i går så jeg at jeg nok kunne lage en veldig god salat til oss til middag. Har blitt så glad i grillet ananas og vi hadde en halv igjen. Så da ble det grønnkålsalat med avokado, grillet ananas, fetaost, ristede solsikkekjerner og grillet bacon. Skikkelig godt! 

Med noen rundstykker fra fryseren ble det til en tipp topp middag. Den søte smaken fra ananas sammen med det salte baconet var perfekt i tillegg til grønnsaker og ost. Tror denne blir en favoritt utover våren og sommeren. 

Ingredienser til 3-4 pers 

1/2 ananas 

1 stor moden avokado 

2/3 pakke grønnkål 

En god bit fetaost 

2 never ristede solsikkekjerner 

1 pakke bacon 

Chiliflakes 

Olivenolje 

1/4 sitron 

Salt 

Rundstykker 

Tilberedning

Sett på grillen, og stek skiver av ananas og bacon til bacon er krispt og ananasen myk med en fin stekeskorpe. I mellomtiden skyller og kutter du grønnkålen i små strimler og har på et fat. Skvis over sitronsaft og en klunk olivenolje og vend det godt inn i grønnkålen. Bruk gjerne hendene til dette. Kutt avokado og bland inn i salaten sammen med fetaost. Solsikkekjerner ristes i tørr panne eller i ovn et par minutter sammen med en klype salt. Når ananas er ferdig kutter du den i biter og har den oppi salaten. Legg den sprøstekte bacon på toppen og dryss til sist over de ristede solsikkekjernene. 

Server salaten sammen med ferske rundstykker

Leave a Reply