Våre beste salater. Hver tirsdag.

DSC09451

Vi elsker salat. Men da snakker jeg ikke om noen få blader grønt med et par skiver gulrot og en tynn dressing. Salat fortjener nemlig å ha et helt annet rykte en slankemat. Det finnes så ekstremt mange deilige salater.  Salater med kombinasjoner og ingredienser som ligger på samme smaksnivå som en deilig pizza. Salater som ikke bare passer til  jenter… Salater som er det motsatte av smakløst eller kjedelig. Jeg føler jeg har endel kunnskap om salat, fordi jeg var brukt lang tid på å tenke rundt hvorfor det ikke er mer fokus på riktig gode salater.

Så, vi har nå bestemt oss for å innføre noe vi kaller salat tirsdag. Her vil vil legge ut en deilig salat oppskrift hver uke. En salat som skal kunne fungere både som lunsj og middag, og passe like bra til mann som til kvinne.

I dag kom våren hit til Oslo med brask og bram. Det skjer hvert år, at jeg får en sitrende kribling gjennom kroppen når vårsola slår meg i ansiktet og jeg hører fuglene kvitre. Det føles som om man har kommet ut av en boble, en litt mørk vinterboble, og alt blir bare hakket enklere. Det er en av de beste følelsene som finnes. Så etter å ha hatt en ordentlig vårrengjøring slo vi opp balkongdøren, skrubbet flisene med grønnsåpe, og satte fram utemøblene. Og så lagde vi denne deilige middags salaten som vi faktisk spiste ute.

DSC09407 DSC09404

Til denne salaten trenger du: 

Grønnkål 
Avokado 
Fennikkel 
Eple
Frø/nøtte mix, (jeg hadde gresskarfrø, solsikkefrø, pinjekjerner og valnøtter) 
Parmesanost
Bladpersille 
Extra virgin olivenolje 
1 boks artisjokk bunner 
Hvitløk 
Sitron 
Parmaskinke 
Grovt surdeigsbrød 

DSC09410

Sånn gjør du: 
Artisjokk røren er en av våre favoritt rører. Vi har lagt ut oppskrift på den før, men du bruker helt enkelt stavmikser og blender en boks artisjokk bunner (eller hjerter) sammen med et fedd hvitløk , litt salt og litt olivenolje. Til bladpersille pestoen tar du en liten bunt bladpersille, 1 bit parmesan ost på størrelse med en spiseskje, ca 1/2 dl olivenolje og en neve valnøtter og mikser, også med stavmikseren. Der har du to fantastisk deilige og enkle rører, til å ha oppå salaten, og, eller til brødet.

Så lager du salaten. Kutt grønnkål i små biter.  Nesten en pakke brukte jeg til 2 pers. Ha den i en bolle og hell over saften fra 1/2 sitron og en klunk olivenolje. Bland godt sammen og la grønnkålen marinere noen minutter. På den måten blir den mer saftig. Kutt et lite eple i biter, det samme med en avokado, og skjær 1/2 fennikel i skiver. Ha alt oppi salaten. Frøene rister du i tørr panne og har over salaten når de har kjølnet. Strø litt ekstra parmesan ost over på toppen. Server med de to rørene, brød, og parmaskinke. Chiliflakes er også veldig deilig å ha ved siden av. 

DSC09418

Håper det smaker, og god vår fra oss 🙂

2 comments

  1. Hei! Hvor kjøper du store chiliflakes? Fantastisk inspirerende blogg! Tror jeg skal prøve meg på denne salaten i dag 🙂

    1. Hei! Så herlig at du liker bloggen 🙂 Jeg kjøper chiliflakes enten på matbutikken, det er ikke alle steder de har det, men Meny for eksempel bruker ha det. Ellers i utvalgte grønnsaksbutikker, der har de det i poser blant krydder. Håper salaten faller i smake!

Leave a Reply