Salat til hverdag og fest

_DSC0879

Salat. Det kan jo være så mye. I Norge var vel noe av den første salaten som kom issalat, klassisk servert med agurk, tomat, paprika, mais og dressing. Nå får man tak i all verdens ulike salater i butikkene, men salat kulturen har ennå et stykke å gå, når det kommer til utvalget på serveringssteder. Mener jeg. En salat trenger nemlig ikke være hverken kjedelig, fattig, eller for den saks skyld overdådig.

Jeg refererer ofte til New York når jeg lager mat, fordi det er der jeg henter mye av min inspirasjon fra. Det finnes så mange små koselige barer og cafeer som serverer mat, men ikke nødvendigvis en stor full ala carte meny. Og sånt elsker jeg. Å kunne spise flere små retter satt sammen, feks ta en salat med en side, og litt godt brød til. Og at det å spise ute ikke nødvendigvis betyr et stor måltid og tom lommebok…

Denne lunsjen er inspirert av en stam cafe / vinbar jeg ofte var på da jeg gikk på skolen og bodde på sofaen hos en venninne. Her spiste vi brunch og lunsj i helgen, middag etter skolen eller et glass vin og litt snacks om kvelden. De serverte masse små deilige italienske retter, alt fra en toast med egg og trøffel, til ruccola salat med parmesan.

_DSC1057

Resultatet ble:

Ruccola salat med fenikkel, parmesan og olivenolje

Toast med ricotta ost, frisk basilikum og sitron

En side av avokado med chili, salt og olivenolje

_DSC0950

Jeg syns dette er en helt topp lunsj, men den kan også fint spises som middag, feks med en kjøttbit ved siden av, eller som forrett før en enkel pasta.

Bordet vi bruker her er en gave fra det Danske designmerket: http://www.handvark.com Vi kommer til å skrive mer om det i et annet innlegg!

2 comments

 1. Hei Gitte:)

  Jeg vil bare si at bloggen deres er utrolig fin og inspirerende, og i tillegg er Bøtte en liten sjarmør:)

  Oppskriftene er så fristende, og jeg er synes det er så flott at dere bruker reine råvarer og mye grønnsaker.
  Bildene er kjempefine og illustrerer veldig bra.

  Ønsker dere begge, og Bøtte, en riktig fin februar:)

  Hilsen Hedda

  1. Hei Hedda! Tusen takk, så innmari hyggelig å høre 🙂 Ønsker deg også en deilig Februar, mye grønt og bra blir det framover også.

   Klem fra oss, og Bøtte 🙂

Leave a Reply