Siste feriestopp, Koster

I blant trenger man å koble helt av. Det er for de fleste vanskeligere enn man skulle tro, både når det gjelder å være tilgjengelig på mail, og å ta en pause fra sosiale medier. Men nettopp i en verden der man alltid kan være på, alltid tilgjengelig og alltid følge med på hva som skjer der du selv ikke er, er det desto viktigere å kunne slå av.

For første gang siden vi startet denne bloggen i desember 2015 har vi tatt noen uker off. Det var både viktig og veldig deilig. For å lade batteriene, for å samle ny inspirasjon, og for å kjenne på følelsen av å våkne på morgenen på hytta med ingenting annet på agendaen enn å bade, lage frokost, gå tur og lese bok.

Etter to og en halv uke fullstendig i ro på hytta på Veierland dro vi via Oslo og til Koster, for en mini romantisk ferie. Jeg har vært på Koster en gang tidligere, på jobb for nesten ti år siden- så det føltes som om vi var der for første gang. I blant har man værgudene med seg, og det hadde vi. To døgn med det varmeste, stilleste og nydelige sommerværet man kunne drømme om. 

Vi bodde på Syd Koster, og brukte dagene til å både gå og sykle over hele øya i tillegg til en tur innom Nord Koster. Du kan leie sykler for et par hundre kroner dagen som er perfekt om du vil se så mye som mulig. Naturen på øya minner litt om Danmark med nydelige strender, omringet av vakre svaberg, landeveier og skog. Det ble mange avkjølende og forfriskende bad- noe av det fineste med Koster er nettopp at det finnes så mange steder å bade på, enten du vil til en strand eller finne en privat liten krok. 

Den obligatoriske svenske rekesmørbrødet inntok vi da vi kom i land, med ferske reker, rundstykker og skalldyrsrøre fra en bu på havna. Men restauranten vi ikke hadde forventet å finne lå midt inne på Syd Koster, Koster Trädgården.

Koster Trädgården dyrker alle sine grønnsaker selv, i tillegg til å bake surdeigsbrød og brygge øl. Maten er økologisk, grønnsaksbasert og helt vanvittig god. Vi var der begge dager, tok en ostetallerken første ettermiddag for så å lade opp til tapas aften siste kvelden. Det var ingen spansk tapas, men småretter med det lokale grønne i fokus. 

Koster ga den siste lille piffen av fullstendig ferie vi ønsket oss. 

Dette var også den siste sommeren før vi blir tre- som så klart satte sitt preg. Nå gleder vi oss til en høst med mye nytt, både baby og bok, blant annet. Og masse mer blogging, så klart.

Leave a Reply