Hjemmelagde skagenrøre

DSC04312

En av de beste tingene jeg vet om er skagenrøre på surdeigsbrød sammen med et glass hvitvin, hjemme hos foreldrene til Filip. Mamma’n hans kjøper det på fiskebutikken som ligger der de bor, og det er bare hele kombinasjonen av den ferske skalldyrsmaken sammen med det saftige surdeigsbrødet, i landlige omgivelser som skaper så mye stemning og glede innabords.

DSC04325

Da vi var på besøk nå sist uke under roadtrippen vår fikk vi en skive med skagenrøre som forrett/snack, sammen med et glass vin, før vi spiste grillet lam. Det er vanskelig å beskrive hvor koselig og godt jeg syns det er, men som jeg alltid sier handler mat og smaksopplevelser om mer enn bare hva du spiser, omgivelser og stemningen bidrar mye til helheten.

DSC04342 DSC04380

Nå har vi vært hjemme noen dager og hatt det jeg vil kalle verdens beste start på sommeren. Kokende varmt, vindstille og skyfri himmel. Hele Oslo har sprukket ut i en gledesboble, og man kan jo undre seg over hvordan vi holder ut med kulde og mørke så mange måneder i året. Vi badet på Bygdø både mandag og tirsdag, og i går tok også Bötte sine første svømmetak!

Vi fikk lyst til å lage vår egen skagenrøre, og selvom det ikke blir helt det samme som på verandaen i Buerås så ble det sannelig ganske så deilig, her på balkongen på Grunerløkka også. Det skal egentlig være krepsehaler men vi valgte å kjøpe ferske reker, og det funker veldig fint.
Perfekt som forrett, eller en lett sommerrett.

DSC04416

Du trenger til 2 personer: 

300 gram reker. (Evnt krepsehaler om du foretrekker det)
1 liten boks store røde rogn
1 neve dill
Sitron
2 toppede ss creme fraiche
2 toppede ss majones
Salt
1/3 fedd hvitløk (valgfritt)
Surdeigsbrød eller baguett
Gressløk til servering

DSC04436

Sånn gjør du: 
Skrell rekene. Ha de i en bolle og bland inn rogn, creme fraiche, majones, dill, hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt, og eventuellt mer sitron og dill. Server på skiver av brød med litt oppkuttet gressløk og et glass av din favoritt vin, eller øl!

DSC04451
God sommer, kan man endelig si 🙂

Leave a Reply