Skogen og blåbær

En av mine yndlings barnebøker var Elsa Beskows Puttes äventyr i blåbärskogen. Det var vistnok hennes gjennombrudd som forfatter, i 1901 fant jeg nylig ut. Jeg levde meg inn den lille gutten i blåbærskogen med alle tyttebær og blåbær barna, og på barnerommet til vår lille gutt som snart kommer henger plakaten fra den boken som jeg synes er så vakker.

Kanskje er det på grunn av den boken jeg alltid har vært så glad i bær, og følt det var noe magisk og ekte ved å gå ut i skogen å komme hjem med bær, enten det gjelder skogsbær, blåbær, tyttebær eller markjordbær.

Naturens små, blå vidunderbær, er det hverken er vanskelig å finne, eller å plukke. Du må egentlig bare komme deg ut i naturen om du har anledning til det.

I år sa jeg til Filip at det var på tide vi plukket litt blåbær, når vi er så heldige å faktisk ha marka innenfor rekkevidde. Både er det godt, og så sunt. Blåbær er meget rike på antioksidanter, og inneholder dessuten vitamin C. I tillegg er det jo ikke til å skyve under en stol at du sparer en del penger på å plukke dine egne blåbær, om du er en som ellers kjøper det i butikken. (slik vi er)

Det er så koselig å gå tur i marka, ha med seg et spann og plukke bær når du kommer over de. Og den tilfredstillende følesen når man kommer hjem og legger fangsten i en skål og kan lage syltetøyt, pai eller fryse ned bærene til senere bruk.

I tillegg til våre selvplukkede bær har jeg kjøpt en flaske blåbærsaft på helsekost butikken. Siden jeg har hatt 9 alkoholfrie måneder har annen drikke blitt populært og denne blåbær saften gleder vi oss til å smake på.

Leave a Reply