Snacktips!

r0010415

Min nøtt, det er mandler. Jeg har alltid mandler i huset, og nesten alltid mandler med meg når jeg er utenfor huset. Når jeg blir sulten har jeg vanskelig for å konsentrere meg om noe annet en å få spist, og da er mandler en genialt go-to snack å ha i veska. Full av energi, og sunt fett. I tillegg er det en god snacks å ha sammen med vin før middag; mandler, oliven og ostebiter vil jeg si er en perfekt liten snackskombinasjon.

Problemet er å få tak i mandler som både er gode, og sunne. De man kjøper med salt og olje har (etter min mening) for mye salt og olje på seg, og de som er naturell er for kjedelige i smaken. Jeg er blitt kresen på mandler etter å ha det som nr 1 snack i mange år 😉

_0010420

Det var da jeg bodde i Stavanger å spilte på Rogaland teater, at jeg begynte å lage mine egne mandler. Rett fra New York hvor de hadde all verdens gode mandler, til Rogaland, der det var mye annet godt, men ikke mandler. Så da laget jeg de selv. 

Det er mye enklere enn man skulle tro, men smaken blir en helt annen en de som er naturell. Oppskriften får du her. 

_0010477

Ingredienser: 

Blanke, eller mandler med skall ( du kan kjøpe poser med blanke mandler i ulike grønnsaks og matbutikker, mandler med skall får du i alle butikker) så velg den typen du liker best! 

Olje 

Havsalt 

_0010431

Tilbereding: 

Sett ovnen på 200 grader. Legg mandlene på en stekeplate og stek de i ovnen i ca 5 minutter. Mandlene kan gå fra stekt til brent på veldig kort tid, så det er superviktig å følge med, jeg pleier å være på kjøkkenet og sjekke så de ikke brenner seg. Mandlene er ferdige når de blanke har blitt lysebrune og de med skall har fått en litt tydeligere farge. 

La de avkjøle, og hell deretter over en liten klunk olje bland oljen rundt nøttene med hendene. Dryss til slutt over havsalt. 

Jeg oppbevarer mandlene i glasskrukker på kjøkkenet.

2 comments

  1. Takk for inspirasjon og flott blogg!

    1. Takk for hyggelig kommentar 🙂

Leave a Reply