Snø og vinterbruschetta

Og der kom den første snøen-pang så var det vinter. Vi hadde en ganske varm høsthelg i Sverige så kontrasten ble stor, men den var fin – det er alltid noe spesielt med årets første snøfall. Jeg gleder meg til å se Louis om et år eller to, og hans barnlige begeistring når han oppdager snøen. Foreløpig er det underholdning nok med Bötte som blir like overrasket hvert år.

Det nærmer seg også jul, og med både kulden og snøen og alt vi omgis med nå så hører det også med varm mat. Behovet for friske salater og smoothier er nærmest borte, mens supper, te og kakao står høyt på lista. Jeg har skrevet det før, men jeg kommer til å skrive det igjen, og igjen. Jeg elsker at man spiser forskjellige ting utifra hvilken tid på året det er, det er ennå en ting som gjør det fint med ulike årstider.

I dag har vi laget en vinter bruschetta. Det var gøy, og den ble så god! Man kan jo lage all mulige bruschettaer, egentlig er det bare fantasien som setter en stopp. Og i dag ble det en lun bruschetta med bakt flaskegresskar, ruccolasalat og smeltet mozzarellaost. Forrett, lunsj, aftens kos – den passer til alt.

Ingredienser til 2 bruschetta 

1 god bit av et flaskegresskar- tenkt deg at bitene skal dekke to skiver brød.

2 skiver surdeigsbrød

1 mozzarella ball

ruccolasalat

1 fedd hvitløk

olivenolje

salt og pepper 

Tilberedning  

Sett ovnen på 250 grader. Skrell av skallet på gresskaret og kutt den i terningen. Strø terningene på et bakepapir, og dryss over litt olivenolje. Bak gresskabitene i ovnen ca 20 minutter, til de er myke og har fått en liten stekekant. Mot slutten av steketiden legger du inn oppkuttet mozzarella på en side av stekeplaten og lar den smelte såvidt.

Brødskivene legger du også inn i ovnen, og lar dem riste et par minutter på hver side. (Eventuelt kan du ta dem i brødristeren) Skrell hvitløken og gni inn hver skive med den før du heller over litt olivenolje. Legg skivene på en fjøl eller tallerken og topp med masse ruccola. Legg så på gresskarterninger, og den smeltede osten før du til slutt heller over olivenolje, litt salt og pepper.

 

 

Leave a Reply