Sommer i mars

Vi får vel bare akseptere at vi bor i et land der alle snakker ganske mye om været. Jeg tenker ofte man burde snakke mindre om været, men det blir jo ikke sånn når været endres så drastisk som det gjør, og dagene kan oppfattes så annerledes fra en dag til en annen, nettopp på grunn av været. 

Jeg liker at vi har ulike årstider og får kjenne på verdiene av for eksempel vinter kontra sommer. Men, det er lite, eller egentlig ingenting som slår følelsen den aller første dagen i året når sola varmer på en måte du ikke har kjent siden fjorårets sommer. Den euforiske følelsen i kropp og sjel burde man kunne lagret og tatt med seg videre til gråere tider. 

I dag kom den dagen til Oslo. Vi har hatt en fullverdig sommerdag, i slutten av mars. 20 grader nærmet det seg, og fra å gå ut døra i olajakke og turnsko etter frokost endte vi opp på balkongen med bare ben og t-skjorte i ettermiddag. 

Vi skulle egentlig stikke til Bygdø å grille, men etter å ha gått byen rundt hele formiddagen var vi så slitne i beina at vi bestemte oss for å grille på balkongen isteden. Vi er heldige som har balkong, men om en måned flytter vi til litt større leilighet uten balkong så da blir det bakgården som gjelder. 

En av de andre tingene som er så fantastisk med vår og sommer er grillsesongen. All mat blir faktisk bedre på en grill, i tillegg til at du kan lage verdens enkleste og beste middager. 

Grillede pølser med godt tilbehør er jo ganske uslåelig. Og det kan føles som en bra og næringsrik middag om du bare har litt gode toppinger til.

I dag hadde vi oppkuttet grønnkål, eplebiter, sylteagurk, avokado, manchego ost, sennep og hjemmelaget ketchup. Jeg lager nesten alltid ketchup selv om vi skal bruke det, det er veldig enkelt.

En skål ketchup

1 boks hermetiske tomater 

1 fedd hvitløk 

1 liten gul løk 

Olivenolje 

2 SS sukker

1 SS ingefærpulver 

1/2 SS kajennepepper 

1 teskje pepper 

1 teskje salt 

Tilberedning

Stek oppkuttet hvitløk og løk et par minutter i olje, før du har i de andre ingrediensene. La det småkoke i ca 30 minutter, før du moser alt med en stavmikser og har på glass. Vips – hjemmelaget, skikkelig god ketchup. 

Skulle ønske denne varmen varte helt til høsten. Men jeg skal i alle fall prøve å lagre litt av den inni kroppen til den neste gråværsdagen.

Leave a Reply