Sommerens deiligste iskrem

_DF146424

Da jeg var liten fikk søsknene mine og jeg  lov å kjøpe is til 10 kroner. Ikke mer. Foruten når Momo og Beste var på hytta, eller hentet oss i barnehagen. Da fikk vi lov å kjøpe hvilken som helst is av alle som var i butikken. Det var luksus det, og for min del tok jeg alltid den samme. Softshake med sjokolade. Kostet 13 kroner.

_DF14613

Iskremgleden har ikke avtatt med årene, selvom jeg nå kjøper min egen is. Jeg foretrekker is framfor det meste av søtsaker. Lite slår en boks med is søndagkveld foran en god film. En sommer i New York kjøpte venninnen min og jeg iskrem på pinne nesten hver eneste varme sommerkveld, krøp opp i sofaen med aircondition på full guffe og så en episode Gossip girl… Når jeg er i Italia må jeg ha iskrem hver dag, for italienske gelato er nærmest uslåelig. En kule pistasje, en kule sjokolade og kanskje en kule vanilje med noe nøtter, mens du går gjennom brosteinsbelagte gater og ser byen stilne for natten.

_DF14676

_DF14710

Iskrem er forbundet med sommer, først og fremst, selvom jeg liker is hele året. Men det er om sommeren man kjøper is om ettermiddagen på vei fra jobb, i kiosken på hytta, eller i en bod på kvelden, etter et kveldsbad. I Oslo har det dukket opp en ny og rimelig uslåelig iskrembod. På St.hanshaugen har Gutta På Haugen startet en økologisk softis bod, i samarbeid med Hennig Olsen. Fløtemyk softis med et deilig utvalg av herlig strø, som hjemmelaget salt karamell med hasselnøtter, lakrispulver, mørk sjokolade og karameliserte pekannøtter. Om du vil prøve noe helt annet kan du teste softis med olivenolje og salt. Ja, du leste riktig, og selvom jeg syntes det virket svært merkelig var det overraskende godt.  I tillegg har de en stor disk med kuleis, der jeg fikk min etterlengtede favoritt med pistasj og sjokoladeis.

_DF14719

Så er du i Oslo-området er det bare å ta turen innom å finne din favoritt. Vi kan nærmest garantere en uforglemmelig iskrem opplevelse.

_DF14753

                                                                                 Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Gutta på haugen 

Leave a Reply