Frisk sommersalat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen smaker vokser på en jo mer man spiser det. Du kan faktisk gå fra å ikke like en smak, til å venne smaksløkene til å elske det, bare ved å spise det gjentatte ganger. Sånn hadde jeg det for eksempel med oliven. Jeg syntes det virket så godt, og så syntes jeg det smakte helt forferdelig. Men jeg ville like det, det var både eksotisk og kult, så jeg spiste en bit av en oliven hver gang bestevenninnen min var på besøk, det var nemlig det beste hun visste. Og til slutt ble det godt. I dag er det blant det beste jeg vet om.

Dette var en avsporing over til det jeg egentlig skulle skrive om som er mozzarella. Men det var verdt et avsnitt. Mozzarella syntes jeg var ok, men ikke noe mer en det, da jeg var yngre. Jeg valgte det aldri framfor nå annet. Så ble jeg større fan, og i dag elsker jeg det. Jeg kan ha det på alt, nesten som med avokado.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noe av det aller beste med sommeren er at man kan grille. All mat blir bedre når man griller.
Kjøtt, fisk, kylling, grønnsaker. Jeg liker å eksperimentere med mat, men jeg er også veldig glad i å spise det samme. Nesten litt for mye. Jeg blir bare ikke lei de tingene jeg er mest glad i. Så da er det smart å tenke på hva man liker best, av alle mulige ingredienser, og så komponere nye retter som viser seg å bli smakfulle. Sånn ble denne salaten til. Det er en blanding av flere favoritter som ble til en herlig sommersalat, perfekt å servere ved siden av grillmat, eller alene til en enkel og deilig lunsj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du trenger: 

1 pakke ruccola
1 pakke babyspinat
1/2 grapefrukt
1 neve mandelflak
1 pakke buffalo mozzarella
1 avokado
Sitron
Olivenolje
Brød

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sånn gjør du: 

Bland ruccola og spinat på et stort fat. Kutt skiver av avokado og grapefrukt og legg utover salatblandingen. Riv mozzarellaosten i biter og legg over. Mandelflakene ristes i tørr panne og helles over til slutt. Dressingen lager du enkelt av litt krystet sitron og en god olivenolje; denne dressingen bruker jeg nesten alltid på salater, den er frisk og smakfull, og med en kryddermiks av chiliflakes og havsalt blir det topp.

Leave a Reply