Sommerens siste grill

Klart man kan grille hele året, sånn i prinsippet – i alle fall hvis man har en uteplass med tak, og en robust grill. Men følelsen av grill, den forbeholdes jo til sommeren. Denne sommeren ble kortere for min del enn jeg egentlig liker, mest fordi vi ikke har kunnet reise på hytta i helgene i august fordi vi måtte være i nærheten av Oslo i forbindelse med fødsel. Det var og fint på sin måte, og nødvendig på alle vis, men vi fikk ikke så mange saltvannsbad som vi egentlig vil ha, nesten for å ruste seg til høsten og vinteren når den kommer, og kjenne man både er ferdig bada og ferdig grilla 🙂

Men, det er en tid for alt og i år var det andre ting som fikk regjere denne august måneden. Men grill hadde vi ingen unnskyldning for ikke å anvende.

Kylling er en av de råvarene jeg er veldig bevisst hvor kommer fra når vi handler det. De fine kyllingfiletene fra gode gårder er ofte ganske dyre, men da kjøper vi heller sjeldnere kylling – eller så tar jeg med meg mange om jeg kommer over et parti økologisk kylling til nedsatt pris, og legger i fryseren. Det er helt topp – så har man en fin middag til dager der man ikke får handlet eller helt vet hva som skal lages til middag.

Grønnkål, søtpotet, epler, mandler, avokado – og grillet kylling. Det er en suveren salat som både metter og smaker nydelig, du kan lage den til en stor lunsj eller ha den som middag, det pleier vi. Noen ganger har jeg parmesanost oppi salaten, eller så lager jeg pesto ved siden av. Begge deler er topp godt. Og som alltid, noe godt brød.

Ingredienser til 2 pers 

Ca 4 store grønnkål blader 

1 middels stor søtpotet 

1 stor kyllingfilet, ca 250 gram 

1 eple (norske epler er i sesong nå, de anbefales over alle andre) 

2 never mandler 

1 neve raspet parmesanost 

1 moden avokado 

saften fra 1/2 sitron 

god olivenolje 

Salt 

Pepper 

Brød eller baguette 

Tilberedning

Sett ovnen på 200 grader og rist mandlene i ca 5 minutter til de er gyldne. NB, mandlene kan svi seg fort så best å holde et øye på dem underveis. Ta mandlene ut av ovnen, skru den opp til 220 grader og bak skrelte søtpotet terninger på et bakepapir med litt olivenolje, til de er myke med en stekekant. Ca 20 minutter. 

Mens søtpotet terningene bakes i ovnen skyller du grønnkålen, og kutter den i små biter. Vend inn sitron og olivenolje med hendene. Kutt eple og avokado i skiver og legg over grønnkålen på et stort fat. Rasp parmesanost og hakk mandlene. Grill kyllingfileten. 

Når søtpoteten er klar har du den over grønnkål, avokado og epler. Strø den raspede parmesanosten og mandlene på til slutt og legg den grillede kyllingfileten i tykke skiver øverst. 

Leave a Reply