Sommertoast med krabbe

Håper alle hadde en fin dag i går! Vi holdt ut til kl 18, og etter det var det sofa og kos med Bötte som gjaldt.

I dag når vi våknet  hadde det kommet en annen varme hit, det var nesten som en lummer sommerdag – du vet når du lurer på om det kommer til å begynne å lyne og tordne hvert sekund fordi himmelen liksom henger over deg. 

Men det ble ingen regn og torden, bare den gode varmen og vi klarte å få lurt inn en lang skogstur på vår favoritt løype. Det var deilig det, det er lenge siden jeg har gått i skogen men det gjør virkelig noe med kroppen. Det klarner opp hjerte og hjernen og gir deg akkurat den ekstra energien man innimellom trenger. 

Vi laget en lett men allikevel saftig middag, som også passer ypperlig til et større koldtbord, som en lekker aftens eller en fresh forrett. 

Surdeigsbrød toast med salat, krabbekjøtt, kongekrabbeklo, majones, chiliflakes, reddiker og sitronmelisse. Nam nam nam, helt enkelt! 

Ingredienser til 4 toast 

2 krabbeskjell med krabbekjøtt (kjøpes fersk) 

1 stor kongekrabbeklo (kjøpes frossen) 

4 skiver grovt surdeigsbrød 

Salatblader 

Ekte majones 

Chiliflakes 

Sitron 

Sitronmelisse 

4 reddiker 

Salt 

Smør 

Tilberedning 

Hvis kongekrabbe kloen er frossen slik vår var lar du den tine, før du knekker av skallet og tar ut innmaten. Skjær skiver av brødet og rist de i ovn eller brødrister. Smør på et lag smør på hver skive. Legg et salatblad på hver toast og topp med kjøtt fra krabbeskallet. Kryst over litt sitron. Smør på en god skje majones og dryss over chiliflakes. Legg skiver av reddiker over majonesen og pynt med biter av kongekrabbe og sitronmelisse blader. Kryst over litt salt og legg skivene på et fat.

Leave a Reply