Søndag, Farsdag, Farslunsj

I dag fikk Filip bestemme lunsj siden det er farsdag. Filip liker mat som er juicy, full av smak, som metter, samtidig som det gjerne får gi litt bra næring.

Da ble det varme rundstykker med smørstekt sopp, posjerte egg og gressløk. Skivet avokado ved siden av. Det var inget dårlig valg og vi får nok la det være farsdag litt oftere så denne lunsjen kan bli en vane.

Det er koselig og deilig å lage brunsj i helger. Da har man ofte tid til det, man vil eller kan ikke alltid spise ute, og det er fint med noe litt mettende før eller etter for eksempel en tur i skogen.

Men dette er også en tipp topp enkel middag å slenge sammen vil jeg si, en ukedag, eller en kveld når som helst. Det trenger jo ikke alltid være en typisk middag for at det skal være et fullverdig måltid.

Godt ble det i alle fall, og ettåringen fikk servert sopp for første gang. Det gled ned på helkant sammen med alt det andre deilige vi hadde i denne lunsjen.

Ingredienser 

Så mange rundstykker du vil ha, beregn to halve pr person. 

Champignon, 2-3 sopp pr rundstykke. 

Gressløk 

Smør 

Egg, 1 egg pr halve rundstykke 

Avokado 

Olivenolje 

Chiliflak 

Salt 

Pepper 

Tilberedning

Begynn med å steke soppen. Den vaskes, kuttes i halvtykke skiver og stekes i en panne med smør, salt og pepper til soppen har blitt godt stekt med en gyllen farge.

Så over til posjerte egg. I dag gjorde jeg det på den enkleste måten jeg har gjort hittil. Tok vann til midt i en middels stor gryte, og hadde oppi en dæsj eddik og en god klype havsalt. Når vannet såvidt begynt å koke rørte jeg rundt med en visp så det ble sirkler i vannet – og så helte jeg forsiktig oppi et og et egg. ( Egget hadde jeg først knukket oppi en liten kokk. ) Så er det bare å passe på at vannet holder seg på kokepunktet, og la eggene ligge oppi tre-fire minutter. Ta de forsiktig opp med en sleiv og de posjerte eggene er klare til å legges på skiva. 

Varme surdeigsrundstykker i ovnen, legg på et lag med smør, deretter de smørstekte champignonen. Så legger du posjerte egg oppå og kutter et lite snitt så det gule renner ut. (det må du selvfølgelig ikke gjøre). Ha deretter på et dryss med gressløk. 

Server med avokadoskiver, de lager vi alltid med litt olivenolje, salt og chiliflak.

Ps, om du vil ha ennå noe mer på skiva kan du smøre et lag Philadelphia ost istedenfor smør – det er og supergodt! 

Leave a Reply