Søndag og norske jordbær

Søndag morgen. Det er kanskje den beste morgenen i uka. I alle fall når man har skjønt at nyheter ikke burde leses på nett, men i papir sånn at man har begynt å abonnere på aviser. Til høsten skal vi få tre aviser hit på døra, en norsk, en svensk og et helgemagasin. Jeg gleder meg allerede 🙂

Jeg lager jo alltid frokost selv om vi skal tidlig avgårde eller har liten tid. Men når man ikke har liten tid så kan man tillate seg å stelle i stand alt med litt mere ro. Så er det ikke sånn at vi lager masse ekstravagant selvom det er helg. 

Nei, det er bare å legge pålegg på koselige fat, kutte opp frisk frukt, varme rundstykker i ovnene og i blant har vi croissanter. Yoghurt spiser jeg nesten hver dag men på søndagene lager jeg en mindre porsjon så jeg kan ha den ved siden av brød. Og så kaffe, så klart. Det må man aldri glemme. Nå om dagen er det kaffebønner fra kolonihagen vi bruker som selges på rema 1000. De er faktisk veldig gode. Og så legger vi av og til på en hvit duk, for å gjøre bordet litt ekstra pent.  

Det aller beste med frokoster på denne tiden av året er de norske jordbærene. Som endelig er å finne i butikken! For to uker siden kostet de 70kr… i går fikk jeg tre kurver for 100kr. Jeg er så glad i norske jordbær at det nesten er trist hvor stor del av året det ikke er å få tak i. Men, så blir det desto mer magisk disse sommer månedene. 

Norske jordbær de bør spises helt alene. De bør spises i yoghurt, de bør legges på kaker, has på brødskiva med smør eller i salater. De kan brukes til alt, og det beste av alt er at man ikke trenger å være redd for å bli lei. Om to måneder får man ikke tak i det lenger… 

Håper alle har en deilig søndag.

Leave a Reply