Søndagsburrito

Vi er i skrivende stund på en svært intens boligjakt. Vi har lett i mange måneder, kanskje egentlig i nærmere et år, men aldri riktig funnet den rette leiligheten. Det føles som en stor ting å skulle flytte, selvom folk flytter hver eneste dag. Men det er et vilt boligmarked i Oslo om dagen, så da blir det også mer “alvorlig” fordi budrunder ofte går langt, langt over takst… Uansett. Jeg merker vi har hus og hjem på hjernen, men det er vel heller ikke så rart. Så derfor ble det innledningen til denne retten jeg har laget til søndagens middag. Fordi det er det jeg går rundt å tenker på 🙂

Egentlig skulle vi ut i skogen eller til havet å grille pølser. Fikk en sånn yrende vårglede i går da sola skinte, og varmet fra morgen til kveld. Men med det skandinaviske klimaet kan man ikke regne med to fine dager på rad. Så i dag var det småregn, kaldt og surt og dagen gikk isteden med til visninger og middag foran peisen.

Med maten er det som det pleier, jeg vil alltid lage og spise noe godt – samtidig som det skal føles bra for kroppen. Den kombinasjonen er med overlegg den beste når det gjelder alle måltider. Vi, eller i alle fall jeg har hatt en hang- up på mexikansk mat den siste tiden. Det slår merkelig nok aldri feil. Så godt, juicy og med alle muligheter for ulike smaker og deilige kombinasjoner.

Kveldens rett er en burrito, med kylling fra Stange, rødkål (en ny vri å ha i burrito, svært godt), ovnsgrillet mais, smakfulle tomater, avokado, rømme og salsa. Blant annet. Nam nam nam.

Ingredienser 

Burritolomper 

Kyllingfilet – ca 2- 300 gram 

1 liten gul løk 

2 fedd hvitløk 

2 røde chili 

1-2 maiskolbe 

1 SS smør 

1/4 rødkål

2 lime 

Olivenolje 

1 avokado 

Koriander 

2 tomater 

Oppskrift på aioli

1 SS Creme Fraiche 

Tilberedning 

Kutt løk, hvitløk og 1 chili i biter. Ha litt olivenolje i en panne og stek blandingen i et par minutter. Kutt kyllingfilet i biter og ha oppi pannen. Hell på saften fra 1/2 lime, litt soyasaus og en klype sort pepper. Stek kyllingen til den er gjennomstekt. 

Maiskolben kjøpte jeg vakumpakket da det var det eneste butikken hadde. Antagelig pga årstiden 🙂 men det funker veldig fint; sett ovnen på grill og legg inn maisen på en rist. La den grilles og vend på den iblant til den har fått litt stekeskorpe. Bruk en kniv og skjær av kornene fra kolben. Bland en skje smør i de grillede maiskornene. 

Skjær rødkål i biter og ha den i en bolle. Bland i litt limejuice og en skvett olivenolje. 

Til vanlig tacos lager jeg både guacamole og salsa, men nå kuttet jeg bare tomater i terninger på en fjøl, hadde over litt limejuice og 1/2 chili- og skar avokado i skiver med koriander på. 

Så er det aiolien. Der laget jeg først aioli, blandet deretter inn en SS Creme Fraiche, 1/2 rød chili og en skvett limejuice. Topp med koriander. 

Så er det bare å varme burrito lompene noen minutter i ovnen. Legg på fyll, men pass på at det ikke blir så fullt av du ikke kan rulle den sammen. Begynn med endene og rull deretter lompen over så den blir som en pakke. 

Kutt burrito i to og; enjoy!

 

5 comments

 1. Hei
  Har dere noen gang prøvd å lage hjemmelaget lefser til Tacoen? Jeg prøvde en oppskrift her om dagen men syns det var stress da de tørker veldig fort inn og måtte pakkes inn i bløtt håndkle plast for ikke å bli flatbrød. Skulle gjerne prøvd noen som “oppførte” seg litt anderledes og som er gode på smak.

 2. Det er virkelig en fantastik blogg dere har med flotte bilder og gode oppskrifter. Den virkelig bugner av inspirasjon.
  Jeg leser bloggen deres som et slags fristed. Jeg er også på boligjakt i Oslo, og det er ikke noe morsomt nå om dagen… Når finn.no ha tappet med for krefter, går jeg inn på bloggen deres for å få ny giv og motivasjon.
  TUSEN TAKK FOR DET!

  1. Hei Trine! Så utrolig koselig å høre, motiverende for oss at bloggen inspirerer 🙂 Og at den kan være et fristed, – man trenger noen slike spotter om man er på boligjakt i dette markedet… Pjuh. Lykke til med kjøp så skal vi fortsette med fine innlegg!

 3. Pingback: Tid for helg

Leave a Reply