Hjemmelagde knekkebrød

_DSC1326

I dag var det helt merkelig mørkt ute. Men det finnes liksom fordeler ved alt, og sålenge det er sol innimellom er en grå og mørk dag helt fint. Tenker jeg. Dessuten er det perfekt til inne aktiviteter, som rydding og fiksing, eller baking!

Jeg skal ærlig innrømme jeg ikke alltid får til baking – mest fordi jeg er glad i å lage mat uten en konkret oppskrift, jeg smaker meg fram og tar i litt av det og en dæsj av det… Det funker ikke med baking, da MÅ man følge oppskrift til punkt og prikke. I tillegg tar det ofte lang tid. Men så er det jo så godt. I tillegg er det tilfredstillende når man først har bakt og vært tålmodig, og kan sette tennene i en rykende fersk bolle, for eksempel.

I dag ble det baking. Ikke fastelavensboller, men det ble knekkebrød. Det fine med hjemmelagede knekkebrød er at det blir supergodt, det er sunt, og det tar ikke lang tid å lage. Du kan til og med slumpe litt med ingrediensene, om du ønsker det 🙂 Det finnes jo mange “hjemmelagde” knekkebrød på butikken som absolutt smaker godt, men de man baker selv blir noe eget. De blir liksom saftigere på et vis.

Så her ble det lunsj av knekkebrød toppet med masse godt pålegg. Veldig deilig til kveldskos på en grå søndag og.

_DSC1316

 Du trenger: 

2 dl havregryn

2 dl gresskarkjerner 

1 dl solsikkefrø 

1 SS chia frø 

2 dl knuste linfrø 

1 dl knuste valnøtter 

4-5 dl vann

1 klype salt 

Bakepapir og olje til steking

_DSC1447

Sånn gjør du: 

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og bland godt sammen. Kle en langpanne med bakepapir som du smører med litt olje. Hell røren utover og bruk en sleiv til å smøre røra helt ut til alle kanter. Stekes i ovnen på 200 grader. Etter 10 minutter tar du ut pannen og skjærer ruter til knekkebrødene. Sett inn igjen i ovnen og stek i ca 40 minutter til. Sjekk innimellom at de ikke blir brent. Ta ut og legg på rist, og spis med ditt favoritt pålegg 🙂

j _DSC1538

Leave a Reply