Søtpotetsuppe med ostesmørbrød

Mitt beste råd nå som vinteren er så grå og regntung – (med mindre du er heldig og bor et sted der snøen har ankommet) er å gå på kino. La sinn og kropp hvile i magien som kommer fra lerretet, og ta en to timers pause fra alt annet. Personlig er det blant det beste jeg vet om, å gå på kino – og spesielt på denne tiden av året. Jeg pleide å gå mye på kino alene før, det er helt topp å bare kunne stikke spontant å se en film du gjerne vil se, om du har en kveld du ellers bare ville sittet hjemme foran macen eller TV. Akkurat nå går det masse gode filmer på kino – jeg har flere på listen som vi skal se utover i januar.

I tillegg til å gå på kino prøver jeg å lage mat som gir varme, energi og er kosemat, på samme tid. I dag falt valget på en kombinasjon jeg mener er svært bra, suppe og ostesmørbrød. Det minner meg om et par cafeer i New York der man ofte bestile “half soup – half sandwich” til lunsj.  Søtpotetsuppe med gulrot og kyllingkraft – og så et saftig smørbrød med masse deilig grillet ost ved siden av både metter og tilfredsstiller smaksløkene.

Ingredienser (2pers)

1 stor søtpotet 

3 gulrøtter 

3 fedd hvitløk 

1/2 gul løk 

2 kopper kyllingbuljong (1 kopp er ca 2 dl) 

2 kopper vann 

Olivenolje

Sort pepper 

Salt 

Frisk bladpersille 

Godt brød – vi hadde en surdeigsloff 

Smakfull ost, som Gruyére, Cheddar eller vellagret Norvegia 

Smør 

Tilberedning 

Skrell søtpotet og gulrøttene, og skjær dem i staver. Legg stavene på et bakepapir, dryss over litt olivenolje og la dem bake i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. Ha litt olje i en tykkbunnet gryte og stek opphakkede hvitløkfedd og løk i et par minutter. Ha oppi søtpotet og gulrot, sammen med vann og buljong, pluss en klype pepper og salt. Kok opp og la suppa så småkoke til grønnsakene er helt myke. Jeg lar den koke i ca 30 minutter. Bruk en stavmikser og mos suppa til pure. Skjær gode skiver av brødet. Jeg beregner to skiver pr person. Smør på et lag smør og topp deretter med ost. Stek skivene i ovnen til osten har smeltet.

Server suppa med frisk bladpersille og ostesmørbrød. Håper det faller i smak!

 

2 comments

  1. Omg eelsker denne bloggen<3

    1. Takk, underbara du =)

Leave a Reply