Spaghetti med trøffel

Det er ingen hemmelighet at vi elsker pasta. På Valentine laget Filip middag og serverte min favorittpasta med sin egen vri. Det er det beste måltidet jeg har spist på lenge.

Pasta er så topp fordi det er en million ulike varianter og muligheter å lage. Det kan være superbillig eller eksklusivt, og det kan ta flere timer- eller bare noen minutter å få istand. Med andre ord er pasta den perfekte middagen å lage i heimen enten dere er 1,2 eller 6 til bords hver dag. 

I går smelte jeg sammen en spagettirett med trøffelsmør, litt matfløte, pepper, salt og masse fersk parmesan og ristede mandler på toppen. Nam nam nam! Ved siden av hadde jeg sautert spinat; en super side å lage til både pasta, kjøtt og fisk. 

Ingredienser 2 pers 

250 gram spaghetti (eller en tykkere variant som jeg liker best)

1 glass trøffelsmør, ca 4 ss. ( Om du ikke får tak i trøffelsmør kan du prøve å bruke trøffelolje og litt vanlig smør istedenfor. )

1 1/2 dl matfløte 

Frisk basilikum 

Litt olivenolje 

Sitronsaft 

Salt

Sort pepper 

Parmesanost 

1 neve ristede mandler (ristes i ovn eller panne) 

1/2 pose spinat 

3 fedd hvitløk 

Tilberedning 

Kok opp en stor gryte med saltet vann, og kok spagettien til den er nesten gjennomkokt, men absolutt ikke for kokt. Den skal helst være 1 minutt unna ferdigkokt slik at den kan koke ferdig med smør og fløte. Bland inn matfløte, trøffelsmør, litt salt og pepper og la pastaen småkoke inn i ca 2 minutter. 

Stek tre oppkuttede hvitløksfedd i en panne med litt olivenolje. Ha i spinaten og vend den rundt til den er blitt myk og lettkokt. Ha sautert spinat i en bolle. 

Hell en dæsj olivenolje, frisk basilikum og en skvett sitron over spagettien når du tar den av platen. Hakk ristede mandler og hell over retten sammen med revet parmesan. 

Bon apetit!

Leave a Reply