Spicy tomatgryte med scampi og fetaost

Noe av det jeg liker aller best med matlagning er at man ikke behøver å følge en oppskrift like nøye som når du for eksempel baker. I alle fall med en god del matretter. Om det står en teskje salt, eller fire fedd hvitløk kan du helt fint bruke både litt mindre og litt mer en det nøyaktige målet. Det handler nemlig mest av alt om smak. Folk liker jo styrken på mat svært ulikt, noen synes en thai medium er svak mens andre synes det er altfor sterkt.. Det kommer ofte an på hva man er vant til, fra oppveksten av og sin egen families mat.

Jeg liker egentlig aller best å ikke skrive konkrete mål i mine oppskrifter. Både fordi jeg ikke bruker det så mye selv, og fordi jeg gjerne vil oppfordre dere som leser bloggen vår til å smake dere litt fram på egenhånd. Jeg er nemlig i tillegg til smak overbevist om at man lærer seg bedre å lage mat om man må prøve 0g smake litt selv, mer enn å kun følge oppskrifter slavisk. Det er litt som å følge et kart på google map der du stirrer ned i telefonen til du er i mål; du kommer fram men du husker antagelig ikke hvor du har gått til neste gang.

Jeg kan ofte bli inspirert av oppskrifter bare ved å se et bilde, og så smaker jeg meg fram til resultatet selv. Det gjorde jeg med denne retten, bildet av en gryte med tomater, oliven og scampi så nydelig ut, og vårt resultat får du her. Så kan du kanskje smake deg litt fram selv, med hvor mye du liker av de ulike krydderne og lage din variant av tomat og scampi gryte. Når det gjelder krydder begynner jeg ofte med en teskje og så kan du ha oppi mer, om du ønsker det 🙂

Ingredienser

2 bokser hermetiske tomater 

litt vann 

2 chili 

4 fedd hvitløk 

olivenolje

paprikapulver 

kardemomme 

3-4 laubærblader 

Scampi, rundt 300 gram 

1 boks sorte stenfrie oliven 

fetaost, rundt 100-200 gram 

basilikumblader 

salt 

pepper 

surdeigsbrød 

 

Tilberedning

Begynn med å hakke chili og hvitløk i små biter og ha de i en stor kjele eller gryte med en god klunk olivenolje. La de frese noen minutter før du har oppi hermetiske tomater, vann og krydder. La det hele småputre i ca tretti minutter. Om scampien er frossen lar du den tine, og skreller av skall om de har det. Ha de så oppi tomatsausen sammen med oliven og la det småkoke til scampien er rosa og gjennomkokt. Ha til slutt oppi smuldret fetaost. Smak til med salt og pepper, og evnt mer krydder. Server med deilig brød. 

 

 

2 comments

  1. Mmmm, inspirert av deg lagde jeg denne igår. Gjorde imidlertid en liten vri i retning gresk shrimp saganaki. Tilsatte oregano, ett glass hvitvin og en liten klunk ouzo. Surdeigsbrød har jeg ennå ikke forsøkt å lage, men eltefritt focaccia (satte deigen kvelden i forveien) fungerte også veldig bra til. Takk for super oppskrift. 🙂

    1. Låter veldig spennende! Skal ta til betraktning neste gang 🙂

Leave a Reply