Spicy tomatsuppe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg liker ideen om supper. Det symboliserer innekos i mitt hode. Når jeg tenker suppe tenker jeg på en tykk, deilig varm suppe fyllt av gode smaker på et bord med stearinlys, brød, smør og et glass vin. Eller melk, om man ikke vil ha vin. Jeg vet ikke hva det er, kanskje jeg får denne gode følelsen i kroppen fordi jeg har sett mye supper på film fra gamledager. Ikke fordi det nødvendigvis var så kosete i deres verden, men jeg som alltid har vært så glad i gamledager og det universet, spesielt på film og i bøker, jeg har fått dette forholdet til suppe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så handler det også om at jeg er glad i å lage og spise sesongbasert mat, og suppe er noe som faller seg naturlig å kjenne et sug etter idet gradestokken går nedover. Som den gjorde her i Oslo i det øyeblikket kalenderen gikk fra September til Oktober.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg bestemte meg for å lage en spicy tomatsuppe. Dels fordi jeg synes den er vanvittig god, og dels fordi jeg hadde mange små tomater som trengte å spises opp. Siden gode tomater ofte er veldig dyrt her i landet passer jeg på å kjøpe masse, når de er på tilbud 🙂 Det gjorde jeg forrige uke, og nå trengte de siste å bli brukt. Jeg pleier å ha oppi krydder ganske på slump, i denne suppen. Det handler om at jeg liker å smake meg fram, og kjenne etter om den trenger mer av det ene eller det andre. Jeg gir dere et utganspunkt her i målene, og så kan dere heller legge til mer av noe, om dere ønsker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser: til 2 personer

1 pose cherrytomater

1 boks hermetiske tomater

1 dl sorte linser

2 gulrøtter

1 hel chili

3 fedd hvitløk

1 tsk gurkemeie

1tsk spisskummin

1tsk tørket ingefær

Salt

Sort pepper

2 dl vann

Olivenolje

Rømme

Timian

Brød

Smør

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilberedning:

Kutt hvitløksfedd og chili i små biter og ha i en kaserolle med en klunk olivenolje. Stek på lav varme i et par minutter. Hakk gulerøtter i små biter og ha oppi kaserollen, sammen med cherrytomatene. La det surre noen minutter til. Hell deretter oppi boksen med hermetiske tomater, og vann. Ha i de ulike tørkede krydderne og la suppen koke på svak varme i ca 40 minutter. (Jo lenger tomater koker jo bedre, så den kan godt koke i en time, om du ønsker det). Linsene koker du ved siden av i en kaserolle, etter anvisning på pakken og har oppi suppen mot slutten. De skal koke ca 20 minutter. Spe på med mer vann om den er for tykk, og smak til med salt og pepper, og eventuelt med krydder mot slutten.

Server suppen med brød, smør, rømme og frisk timian. Håper det smaker.

 

9 comments

 1. Suppe er nokk det beste man kan spise på hösten, gick direkt till matbutiken och köpte tingen eg trengde till denna deiliga suppen =) Av deres bilder föler man nästan smaken rett i munn.

  1. Kul å høre Eric! Kommentarer som disse motiverer oss 🙂

 2. Suppe suppe suppe! Alltid digg med suppe, spesielt tomat suppe! Modern laget som regel Toro ferdigsuppe, så en god oppskrift er gelt konge! Spesielt at den er spicy! 😉 takk

  1. Så flott Kris! Da kan du lage til modern nu da 😉

 3. Fant bloggen deres for bare et par dager siden og har allerede lest gjennom hele arkivet og blitt SÅ inspirert!!! Fortsett med den flotte jobben, er virkelig glad for at jeg fant dette! Ble spesielt glad for alle de fine plantebaserte oppskriftene, og hadde vært veldig flott med enda flere spennende versjoner av tapanader/pestoer som man ikke trenger stavmikser ol. til. Dere er flinke!

  1. Så fint å lese Unni, det setter vi ordentlig pris på 🙂 Tusen takk! Vi er veldig glade i plantebasert så skal fortsette med det, og gjøre så godt vi kan med å poste rører av ulike slag. Ha en deilig helg!

 4. Digg suppe, ser bra ut

 5. Elsker bloggen deres og blir så inspirert. Lurer på hvorfor du ikke bruker kraft som base i suppene du lager. God hilsen fra Heidi

  1. Hei Heide, så hyggelig du liker bloggen og blir inspirert! Jeg føler ofte ikke behov for å bruke kraft når jeg lager grønnsaksupper hvor jeg allerede bruker mange gode krydder og grønnsaker. Og i en tomatsuppe feks mener jeg det ikke skal være kraft. Men det er så klart supper der jeg bruker kraft også. Ha en fin mandag 🙂

Leave a Reply