Sprøstekt torsk med persille, sitron, hvitløk og brødsmuler

I sommer fant vi en måte å lage poteter på som ble veldig populært, vi bakte de i ovnen over lang tid, ca to timer så de ble helt myke inni, seige i skallet og litt stekt. Sykt godt med smør og salt på. I dag laget vi de igjen her hjemme, bare med en litt mer høstlig rett enn grillmat.

Torskefilet bakt i ovnen med en herlig blandning av brødsmuler og friske urter, litt stekt skinke på toppen, frisk salat – og disse magiske potetene.

En rett som gjør fisk til en fest.

Ingredienser

Ca 400 gram torskefilet 

Ca 2 skiver brød, trenger ikke være ferskt. 

1 neve bladpersille 

3 fedd hvitløk 

Skall og saft fra 1/2 sitron 

Ca 50 gram smør

Salt 

Pepper 

Sitron til servering 

Ca 10 små poteter

5-10 skiver av en god skinke  

1/2 pakke grønnkål 

1/2 mango 

Parmesanost 

Olivenolje 

Mandler, ristede 

Tilberedning 

Sett ovnen på 200 grader. Legg et bakepapir på stekeplaten og fordel de små potetene utover. (Lag bare så mange poteter dere ønsker – erfaringen sier man spiser mer av disse enn man kanskje tror. Hell over litt olivenolje og salt og gni inn rundt potetene. La de bake midt i ovnen 1-2 timer, til de er helt myke inni og et godt stekt skall utenpå; jo lenger de baker jo bedre blir de.

Mens potetene står i ovnen lager du salaten. Grønnkål gnis inn med olje, så den får stå å marinere en stund. Kutt mango i små biter, og ha oppi salaten. Hakk mandlene i små biter og dryss over salaten. Bland alt sammen. Til sist har du på litt skavet parmesanost.

I en stavmikser blander du brød, bladpersille, hvitløk, sitronskall og sitronsaft. Bland alt godt sammen til det hele blir finhakket. Ha oppi en klype salt og pepper.

Kutt torskefileten i biter, og legg bitene i en ildfast form. Ha på en klatt smør over hver filet. Hell så over brødblandingen og vend fisken lett inn i smulene.

Når potetene har ca 15 minutter igjen av steketiden setter du inn formen med fisk og lar de bake sammen den siste tiden.

Mens fisken og potetene står i ovnen steker du skinken i en tørr panne, hvis skinken har en del fett i seg fra før av – hvis ikke kan du ha på litt olje. Skinken skal være sprøstekt.

Server fisken med sprøstekt skinke over, ovnsbakte poteter og salat. En skive sitron er godt å skvise over.

 

2 comments

  1. Suuuperdeilig torskerett!!!? Og utrolig fine farger på tallerkenen i tillegg ?? Takk igjen for denne fantastiske bloggen!! ?

    1. Takk for hyggelig tilbalkemelding! 🙂

Leave a Reply