Squash chips

Jeg kan i blant føle meg litt gammeldags i den forstand at jeg ofte liker ting som det opprinnelig var. Synes liksom ikke man trenger nye versjoner og varianter av alt mulig bare fordi verden utvikler seg. Visse ting er fint og fungerer uansett tid og da kan man la det være.

Dette gjelder både med ting og med mat. Når det kommer til mat handler det vel om at jeg er opptatt av at hele det enorme sunnhets hysteriet vår tid er preget av føles så feil – og tar bort mye av gleden over mat for mange. Vi trenger grønnsaker, frukt, grove korn og fet fisk. Men vi trenger også å slappe av. Vi trenger å ikke måtte bytte ut pizzamel med bønnemel eller sjokoladekake til bursdag med rawfood kake.

Misforstå meg rett, jeg liker en rawfood kake. For eksempel som en liten energi kick om ettermiddagen, da tar jeg heller det enn vanlig kake. Eller etter en treningsøkt. Men til kveldskos eller til helgen eller bursdagsfeiringer da lager jeg heller vanlig kake. Og en kake skal da ha både sukker, smør og kakao.

Dette kan jeg skrive mye om, men jeg skal inn på dagens snack som er squash chips. Dette er ikke en chips du heller vil knaske enn potetgull til en film, men det er en chips du virkelig vil lage til middagen så alle plutselig syns at grønnsaken på bordet er det beste av hele måltidet! Den er farlig god.

Det eneste denne snacksen krever av deg er tid. De skal bake lenge i ovnen på svak varme og det er viktig- blir du utålmodig og lar de steke fort blir de svidd ytterst og eventuelt myke i midten.

Nam nam altså! Server sammen med fisk eller kjøtt eller hva som helst: eventuelt spis de alene før middag. Og lag gjerne litt for mye for de krymper i ovnen og er så gode at du gjerne har litt ekstra.

Ingredienser

Squash- 1 squash til 1 stekebrett.
Salt
Sort pepper
Olivenolje
Bakepapir

Tilberedning

Skjær squash i like tynne skiver, ca 1-2 cm. Legg de ut på et bakepapir, pensle over med olivenolje på begge sider og dryss over salt og pepper. Stekes nederst i ovnen ca 2 timer på 120 grader.

2 comments

  1. Å så enig i det du skriver her! 🙂

    1. Hyggelig å høre 🙂 /G

Leave a Reply