Squashsuppe med basilikum og seterrømme

I dag fikk vi et snev av den etterlengtede vårfølelsen, med sol, to plussgrader og bare fortau. Og va skal man si om det. Det er ubeskrivelig deilig. Lett og lyst i kropp og sinn, glade barn som kan rusle hjem selv, og ingen stress med å komme seg inn i varmen.

Slike dager gir inspirasjon til vår-fornemmede retter, så vi har laget suppe med squash og basilikum, en klatt seterrømme, ristet rosmarin og gresskarkjerner.

Deilig, friskt og med en innbydende farge.

Oppskriften er til 4 små porsjoner som passer perfekt til en forrett, ønsker du å lage retten som hovedrett øker du bare mengden ingredienser fra dette utgangspunktet.

Ingredienser

4 små grønne squash

1 basilikumplante

Olivenolje

Fersk timian

Salt

Pepper

Gresskarkjerner

Seterrømme

Tilberedning

Sett ovnen på 200 grader. Skjør squash i skiver og legg på en stekeplate dekket med bakepapir. Dryss over litt olivenolje og havsalt og bak squashen til den er myk og gyllen, midt i ovnen.

Når squashen er ferdig i ovnen har du den i en bolle, sammen med bladene fra basilikumplanten. Mos med stavmikser til du har en fin pure. Spe på med ca 3 dl kokt vann, du kan justere vannmengden litt etter litt, det er viktig at suppen ikke blir for tynn. Smak også til med salt og pepper.

Gresskarkjerner og timianstilker rister du i en tørr panne, med litt salt.

Skjær en baguette i skiver og stek den i den tørre pannen etter kjernene og timian. Pass på så skivene ikke brenner seg, men la de allikevel få en godt grillet yte på begge sider.

Ha suppa i skåler, og rør inn en klatt med rømme. Dryss over gresskarkjerner og en timiankvist – og server med skivene til.

Leave a Reply