Squashsuppe

Håper alle hadde en deilig 17 mai. Vi feiret fra morgen til kveld, med venner og familie. Det var veldig koselig men det er bra man ikke starter hver dag med champagne til frokost.

Jeg fikk en pose squash av mamma, og bestemte meg for å lage squash suppe. Squash er en grønnsak jeg egentlig sjeldent bruker, jeg har hatt litt lett for å tenke at den ikke smaker så mye, men i det siste har jeg fått mere sansen for den grønne grønnsaken. Og squashsuppe er supergodt. Mamma laget det til oss for mange år siden, da var jeg svært skeptisk, men den viste seg å være kremete og smakfull og ble raskt en favoritt hjemme. Her får dere oppskriften på min vri av en næringsrik, lett og deilig suppe, helt perfekt nå som våren er i full blomst.

DSC04778 DSC04743

Du trenger: 

2 store squash 

2 fedd hvitløk 

Vann 

1-2 dl fløte 

Olje 

Salt 

Gressløk 

Egg 

Pecorino ost 

Brød til servering 

DSC04840

Sånn gjør du: 

Skyll squashen og del den i to på langs. Legg de halve flatene på en stekeplate dekket med bakepapir og pensle squashen med olje. Dryss over litt salt og de to skrellede hvitløksfeddene. Bak squashen i ovn på 200 grader i ca 20 minutter, til den er gyllen og myk. Ha squash i en gryte med litt vann og bruk en stavmikser til å lage pure. Tilsett 1 dl fløte, litt salt og smak til med mer vann/fløte i forhold til hvor tykk du vil den skal være. Kok to egg så de blir hardkokt. Avkjøl  eggene, skrell av skallet og del i to. Legg halve egg oppi suppebollen sammen med litt oppkuttet gressløk, og server med brød og raspet pecorino ost.

 

Leave a Reply