Starter sommeren tidlig på hytta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg tenker ikke på meg selv som et menneske som blir noe særlig påvirket av årstider. Jeg liker de ulike tidene, at høsten kommer med glassklar luft og man får lyst til å ta på seg ullgenser og fyre opp peisen. Eller påsken, på fjellet med ski, snø, badstu og sjokolade. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men, hvert år når sommeren kommer så innser jeg at jeg er en hardbarka sommer-jente. Jeg elsker, elsker, sommeren. Jeg føler meg finere og mer avslappet. Huden får en glød og sminke er plutselig helt uviktig. Jeg kan bade i havet, som er blant det beste jeg vet. Jeg kan spise en kurv jordbær om dagen. Slippe å få vondt i hodet av høye skuldre pga kulden. Jeg får et overskudd og en styrke, som du bare kan glemme en kald vinterdag når sola går ned klokka fire. 

I skrivende stund sitter jeg med saltvann i håret og kikker utover havet mens sola er på vei ned og fuglene dominerer lydbildet. Vi har tatt en tidlig start på sommeren med familiedugnad på hytta, og så bestemte Filip og jeg oss for å bli igjen noen dager og jobbe herfra. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På menyen ikveld sto grillet ørret og padron peppers. Disse små grønne paprikaene kommer fra Spania og er mest kjent til tapas. Vi har spist det flere ganger på Delikatessen, og det er så godt. Først var jeg skeptisk da jeg ikke er noen stor paprika fan: men disse padrones smaker som en blanding av paprika og chilipepper, de er milde men har allikavel en skarphet. Vi grillet dem for første gang ikveld og det ble helt topp. Nytt favoritt tilbehør på grillen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alt du gjør er å legge padrons rett på grillen og la de bli stekt på alle sider. Så legger du dem over på et fat, drysser på salt og en klunk olivenolje, blander det sammen og strør til slutt over parmesanost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Et helt perfekt grønnsaks tilbehør til fisk, kjøtt eller kylling!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå fortsetter vi sommeren, hei så lenge 🙂

Leave a Reply