Steinbit med mangosalsa

DSC04942

Det deilige med sommeren er, at selvom det regner og er grått som aske, så gjør temperaturen at det ikke føles som du må barrikadere deg innendørs. Vi har kjørt bil i hele dag, med små pauser langs veien, og hver gang vi stoppet “grudde” jeg meg for at det skulle være kjølig å gå ut, men så var det bare deilig. En annen ting som er herlig med sommeren er at du nesten alltid kan grille, selvom det regner og er grått. Det gjorde vi i kveld, da vi var vel framme i Oslo.

DSC04862 DSC04899

Når man griller føles det som det tar mindre tid å lage mat en ellers. Det blir bare enklere. Fyre opp grillen, slenge på det man ønsker, lage noe godt ved siden av, og vips så er maten ferdig.

Vi fikk lyst på hvit fisk, og akkurat som med kjøtt blir fisk i en annen smaksliga etter en tur på grillen. De har nesten alltid er godt tilbud på fisk på nærbutikkene rundt der vi bor, og ingenting gjør meg gladere en et sunt kupp. I mamma sin hage kan Filip grille mens Bötte fyker rundt og jeg lager mat inne på kjøkkenet, så vi stikker opp dit så ofte vi kan.

DSC04968 DSC04910

Mango er en frukt som passer veldig godt til fisk. Både rød og hvit. Så vi laget en frisk mangosalsa til å ha oppå fisken, med grillede asparges ved siden av.

DSC04980

Du trenger: (til 2 pers) 

1 bunt asparges 

3-400 gram Steinbit 

1 mango 

1 rød chili 

1 lime 

1 liten bunt bladpersille 

1 neve røstede mandler

Olivenolje 

DSC04996

Sånn gjør du: 

Mens grillen gjør seg varm lager du mangosalsaen. Kutt mango i terninger og ha i en bolle. Kutt bladpersillen og chili i små biter og bland sammen med mango. Kryst over saften fra 1/2 lime og en klunk olivenolje, pluss en klype salt. Sett til side. Grill fisken i ca 10-15 minutter på hver side til den er gjennomstekt. Legg asparges på grillen når fisken har et par minutter igjen. Hakk en neve mandler og dryss over de ferdig grillede asparges’ene. 

Server den grillede fisken med mangosalsa, asparges og litt ekstra lime.

Leave a Reply