Stekt quesedillas med spinat og ost dyppet i persilleolje

Regnet trommer på ruta, og i stua vår er det en salig blanding av kos og kaos. Nav innleveringer, pass til baby, regnskap, vin-studier, selftape og blogginnlegg på agendaen, kombinert med en hund som vil ha tur og en baby som vil gjøre alt annet enn å sitte med jobb. En ganske typisk mandag i denne familien.

Da er det i alle fall deilig å ha et kjøleskap som kan inspirere med ulike rester, for det er lite som tilfredsstiller mer enn når man kan lage noe godt ut av ulike råvarer vi har stående fra en tilbakelagt uke med retter som har etterlatt seg halvfulle poser med grønnsaker, ost, brød og annet.

Her i heimen er det i blant behov for retter som ikke nødvendigvis er en full middag, men noe godt å spise for eksempel før eller etter trening og jobb om ettermiddagen, eller kvelden.

Grove tortillas med fyll er en perfekt snacks som både metter og smaker kjempegodt. I denne har vi to typer ost og spinat, og så har jeg laget en bladpersille olje ved siden av.

Om du som meg kjøper store bunter bladpersille i grønnsaksbutikker er det en veldig fin måte å få brukt bladpersillen på så den ikke blir dårlig. Enten pesto eller olje liker jeg å lage.

Ingredienser, til 8 trekanter 

4 grove tortillas 

Spinat 

fetaost 

Hvit, fast ost (gjerne en vellagret)

Bladpersille 

Olivenolje 

Smør eller olje til steking 

Tilberedning 

Kok spinaten med litt olje lett i pannen til den blir myk, i et par minutter. Legg så et lag med spinat på to av tortilla lefsene. Riv hvit ost og legg et lag med det over spinaten, og topp med biter av fetaost. Så legger du den andre tortilla lefsen over. 

Stek de doble tortilla lompene (en av gangen) i en varm stekepanne med litt olje, etter et par minutter på en side snur du den og steker et par minutter på den andre siden. Lefsene er ferdig når osten er smeltet. 

Kok bladpersillen i en gryte med vann, kun et minutt til persillen blir helt myk. Skyll i kaldt vann og ha den deretter i en stavmikser, sammen med en god klunk olivenolje. Miks til du får den så flytende som mulig. 

Skjær tortilla lompene I fire biter og server med oljen. 

 

Leave a Reply