Stellans’s pasta

Tilbake i Oslo etter en måned på reisefot hvor morgenutsikten i stor grad har vært trær, hav og himmel. 

Heldigvis har vi litt trær her i bakgården vår også, pluss det fine lyset inn av vinduet – så kontrasten ble ikke altfor stor når vi kom hjem i går. 

Men det er bemerkelsesverdig hvor fort dagene går om sommeren, vips er det blitt August.  

For oss som blir foreldre om noen dager, eller uker, er det nok å tenke på så man ikke helt har tid til å være lei seg for at sommeren er over. Men det skal man jo ellers heller ikke være. Sommeren er ikke over selv om man er tilbake i jobb, man kan nyte fine morgener og kvelder og få skvist inn et bad her og der. I følge mamma er det sommer ut september 🙂

Vår favorittpasta om sommeren er denne deilige retten her. På hytta sverget vi til den når vi ønsket en liten grill pause. Selv fikk jeg den servert første gang på Öland, en sommer for åtte år siden da jeg var på besøk hos en svensk familien i en spartansk og vakker sommerstue. Akkurat som familien gjorde pastaretten inntrykk, og jeg har laget den selv siden.

Store pastaskjell med en lett saus av masse ferske cherrytomater, olivenolje, hvitløk, chili, basilikum og mozzarella ost. Frisk, og fantastisk smakfullt. 

Ingredienser 

250 gram pastaskjell (lumaconi het de vi brukte i dag) 

4 fedd hvitløk 

2 teskjeer tørket rød eller sort chili 

Ca 200 gram mozzarella ost 

Ca 450 gram cherrytomater 

Frisk basilikum 

Parmesanost 

Olivenolje 

Salt 

 

Tilberedning 

Sett en gryte med saltet vann på ovnen og la den koke opp. Ha oppi pastaskjellene og la de koke til de er al dente, det tar ca 15-20 minutter. 

Mens pastaen koker kutter du hvitløk i halvtykke skiver. Ha en klunk olivenolje i en dyp gryte eller panne og varm den opp. La hvitløk og chili frese i noen minutter til hvitløken er gyllen. Så har du oppi cherrytomatene, litt mer olivenolje og en klype salt. La tomatene surre i gryta i ca ti minutter. 

Når pastaen er ferdig heller du av vannet og vender den inn i tomatblandingen sammen med oppkuttet mozzarella ost. Bruk en sleiv til å røre rundt. Ha til slutt på oppkuttet basilikum og smak til med salt.  

Server med raspet parmesanost og noen ekstra friske blader basilikum på toppen. 

Leave a Reply