Sunne vafler mens vi venter på våren

DSC08682

De siste dagene har jeg hatt en sterk lengsel til vår, og sommer. Jeg er egentlig ganske god på å forholde meg til den årstiden som er, og akseptere det været som er. Inntil det når nøyaktig den tiden av året det er nå. Nemlig nesten, men ikke helt enda, vår. Da begynner jeg å lengte. Lengte etter solen som skinner gjennom vinduet når man våkner. Lengte etter å kunne stikke hodet ut på verandaen og kjenne den klare morgen luften som treffer ansiktet. Den lengselen synes jeg egentlig er helt fin. For så lenge man setter pris på høsten og vinteren, så kan man godt få glede seg til vår og sommer i mars.

Men, det er altså ikke sol og bare gater ennå. Om 2 uker skal vi på fjellet og gå på ski, så jeg satser på at våren starter for fullt etter påske. Fram til da er det bare å fortsette å sette pris på snø og slafs, kulde og peis, og gjøre de tingene man fort ikke gjør om sommeren. Som å lage vafler! Det er jo så deilig så deilig, og passer helt perfekt på en søndag, etter en skitur, en gåtur, eller bare som ettermiddagskos.

Vi testet oss fram med det vi hadde av ingredienser i skapet, det ble til en svært smakfull vaffelrøre, helt uten sukker, og med litt grovt mel.

DSC08643

Du trenger: 

1 egg

3 ss lønnesirup

2 dl naturell yoghurt 

2 dl lettmelk (vi brukte økologisk) 

1  dl fint speltmel 

1 1/2 dl grovt speltmel

1 ts kardemomme

1 ts vaniljesukker

50g smør

1/2 ts salt

 DSC08663 DSC08675

Sånn gjør du: 

Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken. Bland egg og lønnesirup i en bolle med en visp, og rør inn smør og melkeblandingen, og yoghurt naturell. Bland alt det tørre, og rør sammen med det våte til du har en klumpfri røre. La den stå å svelle i 10-20 minutter. Stek vaflene, og server med friske bær, (vi hadde bringebær), rømme, mer lønnesirup om du ønsker, og geitost. 

DSC08688

Håper det smaker!