Suppe er den officielle høstretten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egentlig er det ganske interessant hvor mye været – og temperaturen rundt oss avgjør hvordan vi spiser. Er det supervarmt og sol vil vi fort ha friske, lette ting, eller grillmat, og gjerne kald vin eller øl. I Portugal hvor det var full sommer de dagene vi var der gikk det mye i fisk, sjømat, grønnsaker, og hvitvin. Og i det vi kom hjem til kaldere klima og mørkere dager ville vi straks ha mer supper, varm mat, te og rødvin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men det er litt fint og, at man kan endre behov etter årstider og miljø, så blir man ikke lei i alle fall. 

Det er sikkert mange som liker supper året rundt, men personlig blir mitt suppe behov større og større i takt med at høsten kommer krypende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I går laget vi rundstykker med gresskar i deigen. De ble supersaftige og veldig gode. 

Jeg kjøpte tre små gresskar, et til pynt og to til å bruke til maten. Jeg brukte 1/2 gresskar til rundstykkene, og det resterende halvannet gresskaret ble i dag til gresskarsuppe. Smaken av gresskar i rundstykkene var såpass subtilt at de passet helt perfekt ved siden av gresskarsuppen. Oppskrift på suppa kommer her 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser: 

1 1/2 lite gresskar, alternativt et helt som er litt større. (Skal du bake rundstykker og kan du bruke 2 små og dele de opp slik jeg skrev ovenfor). 

2 poteter 

1 fedd hvitløk 

1/2 løk 

1 eple 

1/2 rød chili 

2 kopper vann 

Matfløte 1-2 dl

Salt 

1 teskje ingefær 

1 teskje gurkemeie 

Frisk bladpersille 

Creme fraiche 

Gresskarr rundstykker (alt. annet brød) 

Smør 

Ost – vi hadde manchego 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilberedning:

Sett ovnen på 200 grader. Bak gresskarene på en stekeplate dekket med aluminiumfolie, i ca 30-45 minutter, til gresskaret er mykt og lett å mose. 

Mens gresskaret baker koker du potet, løk, hvitløk og chili i vann i en stor kjele, til de er helt myke. Mot slutten av koketiden har du i et skrellet eple. 

Når gresskaret er bakt ferdig tar du det ut av ovnen, skreller av skallet og kutter det i mindre biter. Ha det oppi kjelen med grønnsakene og frukten. Mos alt med en stavmikser. Ha oppi en god skvett fløte. Om suppa fortsatt er for tykk kan du spe på med mer vann. Smak til med salt. 

Server suppa med oppkuttet bladpersille, gresskarrundstykker, smør, ost og creme fraiche. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Happy Halloween 🙂

Leave a Reply