Suppe med asparges og hvite bønner

Hallo suppetider, så var du der igjen. Og det er vel ikke det værste som kunne skje?

Etter en middels lang dag i et slags konstant fuktig modus (les regn hele dagen) var det deilig å komme hjem å vite man ikke skulle ut igjen. Med oss inn døra var asparges, en boks hvite bønner, og en svært god kyllingkraft. Kyllingkraft kan man egentlig lage veldig lett selv, det blir både godt og billigere enn å kjøpe. Men akkurat nå ville jeg bare ha en deilig middag som gikk kjapt å lage, og vi hadde ingen egen kraft i kjøleskap eller fryser, så da ble det ferdig – ren kraft.

Og det er ganske deilig må jeg innrømme, i en hverdag med små barn – når man kan begynne på middagen etter leggetid og den står på bordet en halvtime senere, uten at det har tatt masse energi, derimot får du energi av å merke hvor god den ble – kun med få råvarer og bittelitt fokus.

Denne suppa kan du fint inviterte venner på også, husk at man trenger ikke diske opp med en treretters for å ha besøk. Med godt brød, kanskje en spekepølse, og litt vin har du en nydelig middag enten dere er to en tirsdagskveld eller seks en lørdagskveld.

Ingredienser, til 4 skåler 

400 gram aspargestopper 

2 bokser hvite butter beans 

4 fedd hvitløk 

6 dl kyllingkraft 

2 dl fløte 

Salt 

Pepper 

Olivenolje 

Parmesanost til servering 

Tilberedning 

Skrell og kutt hvitløksfedd i tynne skiver, og stek dem gyldne i en kjele med en klunk olivenolje. Ha oppi ca 3/4 av de oppkuttede aspargestoppene, sammen med de hvite bønnene. La det surre i oljen og hvitløk et par minutter før du har oppi kyllingkraft og fløte. La blandingen småkoke til aspargesen er helt myk. Bruk en stavmikser til å jevne ut grønnsakene, men det trenger ikke bli helt pure, bare godt med litt små biter i suppa. Smak til med salt og pepper. 

Stek de resterende aspargestoppene i olje. Legg suppe i skåler, og topp med stekt asparges og revet parmesanost. 

 

Leave a Reply