Tacos midt i uka, med torsk!

Det er lettere å spise mer fisk om sommeren. Naturlig nok. Kanskje er man av de som fisker selv, og om man ikke er det så er det svært enkelt å kjøpe god og rimelig fersk fisk i butikken, slenge den på grillen og vips ha en nydelig smakfull OG sunn middag på null komma niks. Grillet fisk er jo så godt. I tillegg er det skalldyr som vi skandinaver spiser mye av, så jeg føler i alle fall uten å snakke for flere enn oss her i heimen at vi spiser fisk uten å tenke over det gjennom sommer månedene.

Men så kommer høsten. Gradestokken kryper nedover, og vi trekker mer innover. Peiskos, stearinlys, rødvin. Kanskje en sopptur, en tur i skogen der man griller pølser på bål, kino kvelder og mye annen hygge. Men ingen fisk. Det er bare ikke fisk du drømmer om når man kommer litt sliten inn døra en kald oktoberdag.

Problemet er bare at kroppen trenger fisk. Den higer etter mer omega 3, spesielt på denne tiden. Vel og bra med tran, som alle tre her hjemme tar – men vi føler fort at det ikke blir så mye fisk. Så skal det sies at vi alltid vil lage noe godt til middag, men det er jo heller ikke feil. Livet er for kort til å spise kjedelig mat…

Det jeg skal fram til er at vi har funnet en rett som smaker himmelsk, og som består av fisk, til og med billig fisk som alle kan få tak i – året rundt. Nemlig tacos med torsk. Torskefileter stekt i masse chili, hvitløk, løk, olje og litt limejuice. Det smaker så godt, og er helt nydelig i tacos lefser med salsa og rømme til.

Så dette er blitt en av våre nye yndlings fiskeretter som vi spiser nesten en gang i uka.

Ingredienser, 2 pers  

1 pakke spelt potetlomper (vi bruker heller disse en tortilla lompene, fordi jeg synes de er bedre. Om det skal være tortillas må det være mais tortillas) Og med smeltet ost er potetlomper SÅ godt til tacos!

Ost (kan være hvilken som helst, Norvegia, Jarlsberg, raspet mozzarella etc)

Ca 350 gram torsk 

2 røde chili 

4 fedd hvitløk

1/2 gul løk 

1 lime 

Rømme 

Fersk koriander 

Salsa – favoritt salsaen vår er “superbra” salsa

Guacamole (Min guacamole er svært enkel – og god. Du moser 1 stor eller 2 små avokado, og skviser oppi juice fra 1 lime, en skvett olivenolje, litt salt og pepper. Så har du til slutt på et dryss med kayennepepper og fersk koriander – så mye du liker)

Cherrytomater, blandet med 1/2 oppkuttet rødløk, litt limejuice og fersk koriander

Tips; I tillegg pleier jeg ha litt ris i en skål, om vi har det til overs fra en middag, ovnsgrillet mais, eller sorte bønner – alle disse tingene er gode sammen med tacos.

Tilberedning

Ha guacamole, tomatblanding, salsa, rømme og evnt ris/bønner i små skåler og sett på bordet. Legg revet ost på lompene og stek de midt i ovnen på 200 grader, steketiden avhenger av om du ønsker de sprø eller myke, men osten skal i alle fall smelte. Kutt løk, hvitløk og chili til torsken i små biter og ha de i en stekepanne med en god klunk olivenolje. La det surre et par små minutter før du har i torskefiletene. Så er det bare å steke torsken til den blir oppløst i små biter, ha på mer olje om det trengs, limejuice, salt og pepper. Mot slutten har du oppi en god del hakket koriander.

Legg den stekte torsken på lompene sammen med deilig topping og nyt en smakfull fiskemiddag 🙂

 

2 comments

  1. Hvor er oppskrifte på «superbra» salsaen det snakkes om her?

    1. Det er et salsamerke som heter “superbra”, vi syns den er så god, så etter vi fant den har vi nesten sluttet å lage salsa selv(…) du får kjøpt den på et utvalg matbutikker. Meny mener jeg, noen grønnsaksbutikker, og så har kolibri på damplassen den, om du Bori Oslo.

Leave a Reply