From Oslo-Gothenburg-Copenhagen

DSC03385

Filip og jeg var så heldige å få låne en Tesla til å dra på roadtrip med. Vi kjører allerede rundt i en elbil så vi har blitt vant til noen av kvalitetene som hører med. Først og fremst er det veldig deilig å vite at du er miljøvennlig, uansett hvor mye du kjører bil. I fjor sommer bestemte vi oss for å teste vår lille E-up på en tur til Gøteborg. Vi tenkte det skulle ta fire, maks fem timer med lading underveis. Det tok ni. Vet ikke helt om vi gjør det igjen. Men med en Tesla, da kommer du fint fram dit du vil. Tesla har egne ladestasjoner gjennom hele Europa som du har oversikt over, via en stor skjerm inne i bilen som nesten alle funksjoner styres fra. Bilen er gjennomtenkt, med god design presentert i et utsøkt og lettorientert format som vi setter stor pris på.

DSC04017 DSC03391

Så da vi fikk låne denne bilen planla vi en aldri så liten tur, via Göteborg og til København.

DSC03577 DSC03703DSC03414

Etter en litt for lang periode med kalde dager sprakk himmelen opp kvelden før vi dro avsted. Selvom man sitter i bil er det så deilig å kjøre avgårde i solskinn. Vårt først stopp var altså al i Onsala utenfor Göteborg hvor Filip sine foreldre bor, og der ble vi i to dager. Der kan man nyte god gårdsprodusert mat, stille kvelder ved havet, og se solen gå ned mellom trærne. Jeg elsker å være i Onsala, det er så koselig og avslappende på alle måter.

DSC03454 DSC04047DSC04235

På fredag gikk turen videre til København, nærmere bestemt Vesterbro og Værnedamsvej. Der bor søsteren min med kjæresten sin og verdens søteste lille gutt, Billy. Sola strålte da vi rullet inn til den flotteste storbyen Skandinavia har å by på.

DSC04091DSC03966

Værnedamsvej er en unik liten gate på Vesterbro. Den er yndig, og har absolutt alt du måtte trenge, både av luksusvarer og hverdagsting. Ostebutikk, fiskebutikk, fransk delikatessebutikk, bakeri, iskrembutikk, restauranter og cafeer. Matvarehandel, klesbutikker og interiørbutikker. Du trenger i prinsippet ikke å forlate Værnedamsvej og området rundt.

Første delen av lørdag holdt vi oss også i området. Da var det markedsdag i gata, så alle butikker og cafeer hadde boder utenfor og folk som ønsket hadde satt opp egne små stands, der de solgte alt fra klær til møbler. Jeg fant en silkebluse og et par sandaler til 30 kroner. Senere på ettermiddagen var vi inne i indre by, på en fransk bakgårdscafe som heter Beau Marche. Den anbefales, om du vil ha et deilig glass vin og en ostetallerken, eller en Croque monsieur.

DSC03893 DSC03937DSC077080

Noe av det som er så deilig med København er, at selvom du er midt i en storby så ligger det så mange herlige parker rundt omkring, parker som er overveldende vakre, og godt ivaretatt. Steder der du får det nødvendige avbrekket fra byens pulserende og levende gateliv.

Siden vi bodde med en liten baby i huset ble det ingen sene morgener i senga. En av fordelene med det er å kunne stå opp før resten av byen har våknet, se sola stå opp og byen begynner å bevege seg. Varmt var det allerede, så vi slang bare en genser over nattrøyen, og gikk ut døra. Vi kjøpte med oss scones, kaffe, og en bolle til Billy, før vi gikk opp til Frederiksberg hage. Om dere reiser til København bør dere ta en tur hit. Du kan gå rundt i flere timer, blant grønne enger, blomstertrær, elver, broer og hus. Vakre svaner, ender og elefanter. Det finnes nemlig også en Zoo i den ene enden. I gamle dager bodde kong Fredrik midt i denne “hagen”, i et fantastisk hus som ruver midt i parken på en høyde. Derav navnet Frederiksberg hage.

DSC04012 DSC03997

Etterpå gikk vi tilbake til Værnedamsvej og tok en brunsj på Granola, den kjente cafe/restauranten som ligger midt i gaten. Der fikk Filip sine pannekaker, Sander sin hønsesalat, Annika sin yoghurt og jeg min avokadotoast, denne gangen toppet med mozzarella. Mm 🙂 Jeg skal lage disse tingene en dag, å legge ut oppskrift på en perfekt dansk brunsj.

DSC04198 DSC04194

Det er deilig å ha en søster i København, sånn at man alltid har en god anledning til å reise til denne byen. Samtidig er det alltid trist å reise fra henne og den lille familien. Sånn vil det nok alltid være. Godt og vondt, på samme tid.

Men København, det er en by man aldri kan bli lei av.

DSC04261 DSC04098

Takk til If for spons av forsikring. Det er utrolig viktig å være uthvilt når man kjører bil. Du kan lese mer på www.if.no/offline.

Og takk til Tesla for lån av bil. Den gjorde jobben, og langt mer enn det. 

Leave a Reply