Thanksgiving

I går feiret hele USA Thanksgiving. Det er den største høytiden i Amerika, og etter mange år der bortre har jeg selv blitt veldig glad i denne feiringen. Julen kan fort bli ensom eller trist for folk som ikke har den “perfekte familien” å feire sammen med. Men der noen opplever jul som ekskluderende er Thanksgiving en svært inkluderende høytid. Folk som er alene feirer med venner, eller andre som har åpent hus. Det er vanlig å feire med familien sin, men også med folk man kjenner som nettopp ikke selv har et sted å være.

_dsc2449

Opprinnelig handlet Thanksgiving om å takke for høstens avlinger. Og selvom mye har forandret seg med årene handler Thanksgiving fremdeles om å vise taknemmelighet.

_dsc2454

Her hjemme er det ingen tradisjon for Thanksgiving – men siden jeg er så glad i det bestemte jeg meg for å innføre det med vår familie. Så i går inviterte Filip og jeg oss selv hjem til mamma sammen med de i familien vår som bor i Oslo, og så feiret vi Thanksgiving. Det er alltid den siste torsdagen i november, og man serverer kalkun. 

_dsc2467

Det var første gang jeg laget en kalkun alene. Det var veldig gøy, vi sto på kjøkkenet i 5 timer, laget stuffing, stekte kalkun, laget marinerte gulrøtter, grønne bønner med ristede mandler, potet og sellerirot pure, saus og tranebær chutney. Det tar tid, men så lenge man har tid å sette av er det så hyggelig synes jeg å pusle rundt på kjøkkenet med litt god musikk i bakgrunnen.

_dsc2482

Alt ble veldig topp må jeg vel si. Jeg dekorerte hele bordet med vakre blomster fra Mina Milanda for å skape stemning. En dag drømmer vi om et hus fylt med blomster fra topp til tå. 

_dsc2485

Dette måltidet er også fint å lage til for eksempel nyttårsaften – og jeg tenkte legge ut oppskrift etterhvert på et par ting som er fint å lage helt uavhengig av Thanksgiving. Som tranebærgele.

_dsc2521

Så i dag blir det take out og film her i heimen, og kalkunsandwich blir det resten av helgen. 🙂

5 comments

 1. Så deilig det så ut! Og så fint servise du har! På utkikk etter en fin serie, hva er dette?

  1. Hei Malin! De er rett og slett fra IKEA, iblant ska det ikke mer til 😉

 2. Hallo! Dette så skikkelig godt ut, og jeg fikk veldig lyst å lage noe lignende til nyttår. Kommer du til å legge ut hele oppskriften snart? Hvilken saus har du til? Noen justeringer du ville foretatt deg om du brukte kalkunfilet i stedet for kalkun? Lager man f eks da stuffing? Mange spørsmål, off..

  Mvh Malene

  1. Hei Malene! Jeg skal se om vi får til å legge ut oppskriften i romjula. Jeg hadde en klassisk gravy (sjy) som saus, den baseres på kraften som renner av kalkunen under stekingen. Så om du lager kalkunfilet blir det vanskelig da det ikke kommer noe fett når du steker de. Stuffing kan du lage allikavel, ved siden av 🙂 Men jeg vil anbefale å lage en hel kalkun da den blir saftigere. Du finner kalkun i alle mulige størrelser på Meny vet jeg.

   1. Tusen takk for fint og hurtig svar 🙂

Leave a Reply