Tid for bringebær

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mamma har laget et tidshjul, eller årshjul som jeg liker å følge. Der varer sommeren ut september, og høsten fram til 1 desember. Vi forsøker også å tenke slik, for det som i alle fall ikke går er å tenke at høsten kommer allerede i august. Det er ikke til å unngå at man kan kjenne på noe kjøligere og mørkere kvelder, men det er fremdeles deilig å bade i havet, det er grønt rundt omkring, og sola varmer. 

I august er at det er høysesong for bringebær, sopp, og etterhvert epler. Jeg elsker norske epler og gleder meg til å brukte det i innlegg på bloggen. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Etter en arbeidsuke i Oslo fikk jeg med meg to deilige kurver bringebær ned til hytta fra Gutta på Haugen. Lysegule bringebær hadde vi faktisk ikke sett før, men de smakte helt fantastisk, i tillegg til at det så så fint ut sammen med de røde bringebærene. Bringebær er både nydelig som syltetøy kun rørt med litt sukker, det er innmari godt oppå grøt eller i granola til frokost, og så er det farlig godt i muffins. Det bakte vi i dag, og oppskriften får du her: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingredienser: 

2 never lyse bringebær 

2 never røde bringebær 

2 never valnøtter 

2 egg

250 gram melk

400gram hvetemel 

200 gram brunt sukker

125 gram kokosolje 

1 ts bakepulver 

1 klype salt 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tilberedning: 

Sett ovnen på 200 grader. 

Knekk to egg i en bolle å visp sammen med en håndvisp. Ha i smeltet kokosolje og melk og rør sammen. Hell i sukker og visp så alt blandes godt. Ha i hvetemel, bakepulver og salt. Vend til slutt forsiktig inn bringebær og valnøtter. Ha røren oppi en muffinsform, eller løse papirformer om det er det du har. Stek i ovnen i ca 25-30 minutter; muffinsene er ferdige når de har fått en gyllen skorpe. Spises med en gang så er de aller best 😉

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Gutta på Haugen

Leave a Reply