Tidlig førjul på Veierland

I fjor, akkurat på denne tiden var vi her på hytta med Louis på 3 måneder, og frøs nesten ihjel. Vi tenkte ikke over at det var så mye annet enn at det jo er kaldt her på vinteren, og at det tar tid å få hytta varm siden den er relativt stor. Men det viste seg at en grevling familie hadde spist opp ca alt som var av isolasjon under hytta vår og laget det til sin bolig, over flere år, så alt som skilte oss fra grevlingen var et tynt tregulv…

Ikke så festlig operasjon å få alt det på stell skal jeg si – men ett år etter er vi her igjen på samme tidspunkt; uten å fryse! Og da er det ikke så mange steder vi trives bedre enn her. Man snakker ofte om sommerhytte og vinterhytte, sommerhytte ved havet og vinterhytte på fjellet, men det er jo virkelig vakkert ved havet også om vinteren, akkurat som fjellet er nydelig om sommeren.

Øya blir noe helt annet enn den er om sommeren, da den bugner av folk, liv og båter over alt på sjøen. Det har sin sjarme, men å gå tur tvers over øya i fullstendig stillhet, og nesten bli overrasket når du treffer et annet menneske, det er så stemningsfullt, i tillegg til at naturen her på øya kommer fram på en helt annen måte enn om sommeren. Det kalde, klare vannet som omringer øya, åkrene som ligger stille med nedklippt høy og venter på neste sesong. Og trærne som vaier sakte og melankolsk i vinden.

Sauene er her året rundt – de er en del av Veierland sin sjel, og i dag traff vi selveste sjefen. Han reiste seg opp og gikk bort til oss med en gang vi kom ruslende på stien, mens de andre sauene ikke brydde seg stort.

Så er det en ekstra fin ting vi har fått her på Veierland ila de siste par årene, og det er øyas midtpunkt, kafeen Villa Veierland. Den har åpent hver helg fram til jul, (i tillegg til alle dagene om sommeren), og det gir en så god følelse å kunne komme inn i varmen der etter en kald tur rundt øya og få en kopp kaffe og Andreas sine hjemmelagede bakverk – som er blant de beste kakene og bollene vi vet om.

I tillegg til servering har Villa Veierland også salg av masse forskjellige fine ting, alt fra bøker og vinylplater til nydelige keramikk kopper, lys, såper, kremer, smykker, trekunst, kort, ulltepper, olivenolje, te, osv osv. Jeg kjøpte flere små julegaver der i dag og Filip fant to favoritter, en kaffe scoop i messing og en lekker jern jekk-åpner til brus og øl korker. Får se om han får noe til jul 🙂

 

Leave a Reply