TINE MatCup – Veien til finalen

Som vi skrev forrige uke har vi jobbet med TINE på et prosjekt som heter TINE MatCup. Her kan du lese mer om prosjektet.

Vi reiste rundt til de fem finalelagene, først var vi i Trondheim, på Strinda VGS, deretter fløy vi videre til Tromsø. Fra Tromsø gikk turen via Oslo hvor vi møtte laget fra Drammen, før vi fløy til Haugesund og avsluttet reisen i Rauma, som ligger ca to timer med bil unna Ålesund. 

Det var så givende og interessant å møte alle lagene i byen der de enten har vokst opp i, eller bor nå som de går på restaurant og matfag. Vi fikk se steder vi ikke har vært før, som vakre Rauma, og lært masse om dagens 17-18 åringer som brenner for kokk og servitør faget. 

Forrige uke var det den store finalen i Stavanger. Der jobbet de fem lagene på spreng under formiddagen mens publikum og presse fulgte med fra tribunen. I juryen satt noen av Norges fremste kokker, blant annet sølvvinneren fra årets Bocuse d’Or Christopher Davidsen. 

Filip føk rundt og knipset bilder av elevene mens jeg hadde ansvar for å bedømme styling. Det var mange fancy og innbydende retter som ble presentert på løpende bånd. Forrett, hovedrett og dessert, i tillegg til bordpynting og drink laget av servitøren. 

Etter våre møter med eleven hadde vi en fornemmelse av hvem som kanskje lå best an til å vinne, men det var allikavel veldig spennende å se – hvordan hvert lag jobbet, hvem som presterte best under press, og hvem som til slutt kom gjennom nåløyet og vant den svært gjeve tittelen “vinner av TINEs MatCup 2017”. 

Det var de tre bestekompisene fra Strinda VGS i Trondheim som gikk av med seieren. Velfortent og gøy å se gleden og tårene da guttene på kveldens utdeling forsto de hadde vunnet! 

Den frittstående osteprisen alle servitørene konkurrerte om var det Ingrid Berge Rasmussen fra Karmsund vgs som tok hjem!

På andreplass kom Rauma, de leverte en veldig solid og kreativ meny. 

Jentelaget fra Drammen tok en fortjent tredjeplassen og bidro med det til å vise at også jentene tar plass i denne bransjen. 

Vi er superglade for at vi fikk følge lagene fram til finalen- og gleder oss til å følge dem videre, kanskje er det en av disse elevene som om ti år vinner Bocuse d’Or og sitter i juryen for å bedømme TINE MatCup 🙂

Leave a Reply